Sista resan till Phnom Penh (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
211 x 135 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Lz Huor, Someth,Kocdb
ISBN
9789174419849
Sista resan till Phnom Penh (häftad)

Sista resan till Phnom Penh

Häftad Svenska, 2010-04-15
199
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En majdag 1977 lämnade Someth Huor sin svenska hustru och deras tvåårige son i Berlin för att resa till Peking. Därifrån tog han ett plan till Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Someth var en högutbildad kambodjan som under sina år i Eu-ropa blivit socialist. Han ville stödja den väldiga samhällsomvand-ling som sedan ett par år leddes av den mystiska, ansiktslösa Angkar Organisationen.Från Peking skrev Someth två brev till sin familj. Därefter hör-des han aldrig mera av. Tjugoåtta år senare bestämmer sig sonen Jesper för att försöka ta reda på vad som hände med hans far. Han söker i arkiv, reser flera gånger till Kambodja, träffar sin fars släktingar, frågar ut gamla vänner till fadern, av vilka en hade en ledande position hos de röda khmererna. Han besöker folkmordets mörka hjärta, tortyrcentret Tuol Sleng. Han vandrar bland massgravarna i Choeung Ek, The Killing Fields.

Resultatet har blivit en gripande dokumentär berättelse som utspelar sig i Stockholm, Paris, Berlin, Pyongyang och Phnom Penh. Den handlar inte bara om Jesper och hans pappa utan också om världens mest våldsamma samhällsomdaning Pol Pots revolution.

Jesper Huor är född 1975 i Berlin och upp-vuxen och bosatt i Stockholm. Han är journalist och har arbetat på Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, TT och Sveriges Radio.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista resan till Phnom Penh
  2. +
  3. Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister av Jesper Huor, Anna Sundberg (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Huor

Bloggat om Sista resan till Phnom Penh