Toffs bok : med kommentarer av Muham Bentson (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
293 g
SAB
Hc
ISBN
9789174419924
Toffs bok : med kommentarer av Muham Bentson (häftad)

Toffs bok : med kommentarer av Muham Bentson

Häftad,  Svenska, 2010-04-15
181
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Toffs bok utspelar sig i ett Sverige som inte finns än. Det är ett Sverige där Stockholm, förlåt, Ståkkålm, mestadels bebos av förtryckta trashankar som hostar lungorna ur sig i dragiga ruiner.

I detta Ståkkålm bor Toff ensam med sin mamma i ett stenhus i Hornschtull. Han är 25 år och han längtar efter något som han inte riktigt kan fånga. Hans hjärta är stort och hans huvud är fullt av ännu större drömmar.

En dag tar han upp en penna och börjar skriva. Om livet, staden och kärleken. Han vet inte varför, men det känns rätt. Så han fortsätter trevande att skriva, trots att det är förbjudet och trots att han riskerar allt.

Två hundra år senare, år 2460, hittas Toffs manuskript. Det blir snart en av den svenska historiens viktigaste texter. Ett av de fåtal dokument från den kanske mest gåtfulla och sägenomspunna tiden i vår historia den mörka tiden.

Toffs bok blir en självklar del av inte bara den svenska litteraturhistorien, utan av hela den svenska historiebeskrivningen. Och för första gången finns nu denna klassiker publicerad i sin helhet, kommenterad av en av de ledande experterna på nutidshistoria: Muham Bentson. Toffs bok. Med kommentarer av Muham Bentson är en skärpt och annorlunda roman om ett framtida samhälle där litteratur är förbjuden och människor är beredda att riskera livet för en bok. Med humoristisk ton och på klockren framtidssvenska lotsar Kalle Dixelius, eller om man så vill, Toff, läsaren genom en okänd tid. Det är sorgligt, roligt och otäckt på en och samma gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Toffs bok : med kommentarer av Muham Bentson
 2. +
 3. Dagen när James McDougal försvann

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagen när James McDougal försvann av Kalle Dixelius (häftad).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kalle Dixelius

 • Dagen när James McDougal försvann

  Kalle Dixelius

  Det är en vanlig dag men ändå inte. Den tystlåtne, undanglidande nörden James McDougal driver som vanligt omkring efter jobbet och gör ingenting. Flanerar och tittar på tillbehör till sin avancerade stereo- och tvanläggning. Går ut och tar en öl. ...

 • Toffs bok

  Kalle Dixelius

  Toffs bok utspelar sig i ett Sverige som inte finns än. Det är ett Sverige där Stockholm, förlåt, Ståkkålm, mestadels bebos av förtryckta trashankar som hostar lungorna ur sig i dragiga ruiner. I detta Ståkkålm bor Toff ensam med sin mamma i ett s...