Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Occ.09 2006,Occ.06
ISBN
9789174419993
Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik (häftad)

Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-04-15

Slutsåld

Har du saknat en sammanhållen granskning av vad högeralliansens politiska förslag leder till för samhälle? I så fall är boken Åtta år med Reinfeldt - Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik ett måste. I skriften går författarna bakom högeralliansens retorik. Med fakta och analys tas loven av de i media spridda uppfattningarna att skillnaderna är små mellan de båda huvudalternativet i svensk politik. När alliansen i sina gemensamma skrifter hävdar att de "vill slå vakt om den svenska modellen" visas här tvärtom att politiken medvetet är inriktad på att knäcka den svenska modellen. Genom att kraftigt sänka a-kassan och fördyra fackligt medlemskap rubbas maktbalansen på arbetsmarknaden till kapitalets fördel. Genom privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slås det kitt som solidariskt håller samman samhällets grupper sönder. Resultatet blir beteendeförändringar som än mer framkallar krav på sänkta skatter och mer privata välfärdslösningar. Ett mer ojämlikt samhälle växer fram.

I boken visas också att den svenska modellen trots många kvardröjande brister måste utgöra grunden för en framgångsrik politik i en allt mer globaliserad värld. Det är en modell som inte bara varit bäst på att leverera jämlikhet och livskvalitet, utan också tillväxt och konkurrensförmåga.

Boken är skriven av tre skribenter som är nära knutna till arbetarrörelsen: Christer Persson, planeringschef på Socialdepartementet. Stefan Carlén, facklig ekonom verksam på Handels. Daniel Suhonen, seminarieansvarig på ABF Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna