Vad får du för skolpengarna? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2023-03-13
Förlag
Atlas
ISBN
9789174450675

Vad får du för skolpengarna? E-bok

Så fungerar skolsystemet. Därför fungerar det inte. Så kan du göra något åt det.

E-bok,  Svenska, 2023-03-13
139
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Debatten om valfrihet och vinster i skolan går på högvarv, men hur fungerar skolmarknaden egentligen? Och vad innebär skolsegregation?

I denna bok får du lära dig om skolsystemet och skolmarknaden. Det är mer komplext än frågor om valfrihet och vinst. Genom en sinnrik kombination av regler och praxis har vi nämligen skapat ett skolsystem vars drivkrafter går tvärtemot vad väljare, partier och folkvalda vill. Vad innebär det för skolan och samhället? Vilka konsekvenser får det för lärare, elever och föräldrar?

Skoldebatten är inte ny. Genom åren har den återkommit och tilltagit i styrka inför varför valrörelse. Ofta återkommer samma påståenden i debatten. I en av bokens delar granskas flera av de vanligaste argumenten. Vad stämmer egentligen, och på vilket sätt är det relevant? Slutligen föreslår boken sju viktiga reformer som behöver genomföras för att komma till rätta med problemen.

Johan Enfeldt är skoldebattör med många års erfarenhet av välfärdens styrning som fritidspolitiker på kommun- och regionnivå. När skolreformerna genomfördes på 90-talet var han aktiv i dåvarande Folkpartiet, men är idag socialdemokrat. Parallellt med ett sitt vanliga arbete är han ledarskribent och har skrivit flera rapporter om skola, vård och välfärdens styrning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »