Barriärer och broar för hållbar konsumtion : fyra typer av medborgarkonsumenter och möjligheterna för deras engagemang (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2014-04-21
Upplaga
1
Förlag
Vulkan
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
313 g
SAB
Qblbmd
ISBN
9789174478396
Barriärer och broar för hållbar konsumtion : fyra typer av medborgarkonsumenter och möjligheterna för deras engagemang (häftad)

Barriärer och broar för hållbar konsumtion : fyra typer av medborgarkonsumenter och möjligheterna för deras engagemang

Häftad Svenska, 2014-04-21
219
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Flera undersökningar har visat att en del konsumenter med "gröna" värderingar inte agerar hållbart - det finns ofta ett gap mellan attityd och handling. Sådana gap kan ofta förklaras av att olika typer av barriärer motverkar engagemanget. I sin licentiat-avhandling undersöker Henric Barkman dessa gap och barriärer, men visar också att det kan finnas "omvända gap". Det vill säga, vissa människor är inte särskilt motiverade till att engagera sig i hållbar konsumtion, men gör det ändå. Konsumenter möter inte bara barriärer, utan också "broar" som gör engagemanget lite mindre krävande av individen. Författaren tar avstamp i diskussionen om oron för att medborgarskapet kan hålla på att kommersialiseras, samtidigt som det verkar pågå en annan process: marknadssfärens politisering och utvecklingen av ett "hållbart medborgarskap". Utifrån analyser av en representativ enkätundersökning visar han hur olika typer av "medborgarkonsumenter" i Sverige kan engageras till att välja hållbara varor allt oftare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barriärer och broar för hållbar konsumtion : fyra typer av medborgarkonsumenter och möjligheterna för deras engagemang
  2. +
  3. Konsumentbeteende : klassiska & samtida perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsumentbeteende : klassiska & samtida perspektiv av Karin M Ekström, Mikael Ottosson, Anders Parment (häftad).

Köp båda 2 för 704 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »