Hemlandet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2010-02-08
Förlag
Dejavu Publicerings AB
Dimensioner
210 x 135 x 135 mm
SAB
Hc
ISBN
9789174510164

Hemlandet

Häftad,  Svenska, 2010-02-08
198
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stenfinn och två bröder till honom kom gående upp genom skogarna tillsammans med en följeman. Det var i juni månad det första året på det nya århundradet. Det var i den gamla tidens ordning. Solen lyste fortfarande konungslig från himlen. Stenfinn var i färd med att skaffa sig en plats för ett nybygge häruppe i världen.

Så börjar berättelsen om Stenfinn och hans försök att finna ett nytt liv. Efter år av förnedring och fruktansvärd ensamhet är han besatt av en tanke: att tillvaron går att hela om de föräldralösa syskonen åter samlas. Men den längtan som driver honom hotar att vändas i förstörelse.
Hemlandet är en dramatisk gestaltning av en ytterligt utsatt människas kamp. Handlingen utspelas i en tid och ett landskap som nätt och jämnt tillåter överlevnad. Det är en tidlös berättelse om de starka krafter som ryms i människan, om längtan efter försoning, läkedom och hemkomst.

"En egensinnig, mörk och spännande bok. Den liknar inte mycket annat."
Kerstin Ekman

Peter Lucas Erixon debuterade 1983. Hemlandet utkom första gången 1991. Sista rester av det vilda (2008), hans elfte bok - i vilken han för första gången på då nitton år närmade sig den prosalyriska genren - finns också i engelsk översättning som Last Remnants of The Wild. Erixon belönades 1989 med Rörling-priset och ett pris från Samfundet De Nio, 1997 med Länstidningen i Östersunds stora kulturpris och 2008 med Peterson Berger-priset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemlandet
  2. +
  3. Mäkta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mäkta av Peter Lucas Erixon (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Lucas Erixon