Hitlers svenska soldater (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2010-06-01
Förlag
Dejavu Publicerings AB
Dimensioner
210 x 135 x 31 mm
Vikt
720 g
SAB
Kc.54,Kfa.54,Ls-c.s
ISBN
9789174510652

Hitlers svenska soldater

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2010-06-01
316
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Hitlers svenska soldater återutges en reviderad version av Bosse Schöns två banbrytande böcker - Svenskarna som stred för Hitler och Där järnkorsen växer - om de svenska frivilliga som lät värva sig i Waffen-SS för att delta i fälttåget i öster och sålunda kom att följa det tyska sammanbrottet från den andra sidan. Böckerna är ett resultat av 20 års efterforskningar och författaren är fortfarande ensam om att ha tagit del av Säpos hemligstämplade akter om de svenska SS-soldaterna.

Vi får följa svenskarna från värvningen i Sverige, resan till Tyskland, den förnedrande soldatutbildningen och den nazistiska indoktrineringen, till de hårda striderna på östfronten, där några av dem blev ögonvittnen till krigsförbrytelser mot judar och övrig civilbefolkning. I Normandie stred fyra svenskar, bl.a. småbarnspappan Torkel Tillman, som stupade den 26 juni 1944 utanför Caen. Även slutstriden om Berlin våren 1945 skildras ingående, då de svenska SS-männen hörde till dem som sist av alla lade ned sina vapen.

Det rika källmaterialet kompletteras med soldaternas egna brev hem, polisförhör och författarens intervjuer med de åldrande veteranerna som nu, när yrkeskarriärerna är över och fruarna döda och det inte längre finns något att förlora, vill berätta sanningen om sitt livs största hemlighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hitlers svenska soldater
  2. +
  3. Alla är vi valloner : om sanna & osanna släkthistorier i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla är vi valloner : om sanna & osanna släkthi... av Peter Sjölund (inbunden).

Köp båda 2 för 571 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »