Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2010-08-18
Förlag
Dejavu Publicering
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Vndp,Oepa
ISBN
9789174511154
Mot dessa våra minsta (häftad)

Mot dessa våra minsta

Häftad Svenska, 2010-08-18
189
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Barn som utsätts för sexuella övergrepp förlorar sin barndom och ungdom. De förlorar sin grundtrygghet och sin tillit till vuxna, förutsättningarna för ett rikt liv. Vuxenvärlden sviker ofta, trots att barnen enda "fel" är att ha blivit brottsoffer.

Förövarna har ofta som barn svikits av sin generations vuxna och skall mötas med kunskap, förståelse och krav. De får aldrig ursäktas med en egen svår barndom. Som vuxna måste de ta sitt fulla ansvar.

Tack vare samarbete mellan företrädare för socialtjänst, polis, åklagare, barn- och vuxenpsykiatri, sjukvård och skola ökar möjligheterna inte bara att utreda fallen bättre utan främst att hjälpa och behandla hela den drabbade familjen. Därigenom ökas förutsättningarna för att framtidens barn skall kunna få ett bättre liv, utan förnedrande övergrepp.

Boken riktar sig till poliser, åklagare, advokater, domare, nämndemän, socialsekreterare, barnomsorgspersonal, läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, lärare och kriminalvårdspersonal. Den bör också läsas av alla andra med ett levande intresse för barn och barns hälsa.

Monica Dahlström-Lannes är f.d. kriminalinspektör i Eskilstuna och har mångårig erfarenhet av arbete med och samarbete kring barn som utsatts för sexuella övergrepp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mot dessa våra minsta
  2. +
  3. De mest hatade : om pedofiler och andra sexualbrottslingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt De mest hatade : om pedofiler och andra sexualb... av Börje Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »