En stor och en liten är borta : kristerapi med en tvåårig pojke (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2010-12-07
Förlag
Dejavu Publicering
Dimensioner
210 x 136 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Vle,Vlbd
ISBN
9789174511765
En stor och en liten är borta : kristerapi med en tvåårig pojke (häftad)

En stor och en liten är borta : kristerapi med en tvåårig pojke

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-12-07
186
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barnpsykologen Elisabeth Cleve på Ericastiftelsen i Stockholm får ett telefonsamtal. En ung pappa i chock berättar om en bilolycka där han har förlorat sin fru och sin yngste son. "Dom säger att min son behöver hjälp", upprepar han och menar Victor som är två och ett halvt år gammal. Pojken gråter inte, utan är ovanligt "glad" och solig och lockar andra till skratt - men han leker inte. Victor är en liten pojke i djup kris. Det är nödvändigt att Victor får bearbeta sina överväldigande känslor för att få lindring i sin psykiska nöd. Elisabeth Cleve tar sig an honom i en kristerapi under sammanlagt femton timmar.
En stor och en liten är borta är en berättelse inifrån barnpsykologens rum. I ord och bild skildras hur leken läker sorgen, utifrån både den lille patientens och terapeutens perspektiv. När terapin är fullbordad tycker Victor återigen om att leka med sina kamrater. Livet går vidare tillsammans med pappa och i boken får man på avstånd följa Victor tills han börjar skolan.
I ett avslutande kapitel redogör Elisabeth Cleve för metoden vid kristerapi och hur en sådan terapi kan bli en första länk in i en ny framtid. Hon belyser även terapeutens situation i arbetet med barn i kris.
Trots den tragiska orsaken till mötet mellan Victor och hans terapeut är En stor och en liten är borta en skildring som inger både hopp och mod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En stor och en liten är borta : kristerapi med en tvåårig pojke
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »