De gyllene åren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2010-05-18
Förlag
Dejavu Publicerings AB
SAB
Hc
ISBN
9789174519990
De gyllene åren (häftad)

De gyllene åren

Häftad Svenska, 2010-05-18
189
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Söndagen den 3 januari, klockan tre minuter över tolv, reste sig plötsligt Maestro upp från sitt fortepiano, såg sig hjälplöst omkring, hostade och
föll död ner över sitt älskade instrument."

Hedrad av uppdraget att bringa ordning i Maestros liv sätter hans nitiske sekreterare genast igång med en omfattande biografisk studie över den firade tonsättaren. Med frenetisk iver kastar han sig över efterlämnade partitur, brev, dagböcker, anteckningar och kassaböcker. Hans arbete omfattar nötningsanalyser av Maestros piano och ikonografiska analyser av barndomsteckningarna, och eftersom det finns så få episoder som kan gagna Maestros eftermäle, passar han dessutom på att rekonstruera tonsättarens liv.
På vägen till den fulländade biografin finns det emellertid många hinder - de ohövliga typerna vid operan, den enastående late kompositören Durelli och hans idiotiska sångerskor, Maestros talanglösa elever och naturligtvis van Maar, kanslern vid den musikaliska akademien, som givit sekreteraren uppdraget, men som verkar ha glömt bort det. Intrigmakarna i staden är många, men det största hotet utgör den onämnbara: Maestros änka, en i sekreterarens ögon svekfull och förhatlig person som ödelade Maestros liv då hon lämnade honom för att fara till Italien. En vacker dag står hon i dörren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De gyllene åren
  2. +
  3. Där kräftorna sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där kräftorna sjunger av Delia Owens (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Alkarp