Skriv dina memoarer : en handbok i självbiografiskt skrivande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2010-08-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co förlag
Översättare
Erik Nisser
Originaltitel
Write Your Memoir
Dimensioner
215 x 140 x 21 mm
Vikt
380 g
SAB
Lk
ISBN
9789174610031
Skriv dina memoarer : en handbok i självbiografiskt skrivande (inbunden)

Skriv dina memoarer : en handbok i självbiografiskt skrivande

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-08-12

Slutsåld

Alla har vi någon gång tänkt tanken att skriva våra memoarer, ett sätt att berätta vår egen historia och efterlämna ett minne av oss själva. Men det betydelsefulla är inte att färdigställa ett slutgiltigt livsverk, utan den inre resan du gör på vägen dit.
Allan G. Hunter har 25 års erfarenhet av undervisning i ämnet och har sammanställt en omfattande praktisk handbok i hur du skriver dina memoarer, där han även behandlar de psykologiska effekterna av memoarskrivandet.
Här finner du konkreta råd om hur du organiserar och strukturerar både dina minnen och ditt skrivande, hur du kan applicera nytt material och väva ihop nutid med det förflutna. Du får tips på hur du tar dig igenom skrivandets olika etapper och vilka verktyg som förenklar processen, men framförallt beskrivs den känslomässiga utvecklingen som du genomgår under arbetets gång.
I sökandet efter din egen sanning, konfronteras du med, ibland smärtsamma, minnen och får en ny förståelse för det du har varit med om och vad du har lärt dig av dina upplevelser.
Gör en resa genom ditt liv och utveckla dina själsliga egenskaper, lär av dig själv och lyssna till ditt inre.

ALLAN G. HUNTER föddes i England och utbildade sig vid universitetet i Oxford. Han är numera bosatt i USA och arbetar som litteraturprofessor vid Curry College, där han undervisar i hur man skriver sina memoarer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skriv dina memoarer : en handbok i självbiografiskt skrivande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mer trauma, mindre handledning
  -, 30 december 2017

  Om du inte har genomlevt ett djupt trauma, som att du sitter i fängelse, hade en alkoholiserad far som söndrade familjen eller överlevt ett koncentrationsläger så är den här boken inte för dig. I bokens första 100 sidor förekommer det mer om själslikt läkande, vrede, ångest och smärta än i valfri psykologibok. Jag skriver mina memoarer för att jag tycker det är KUL! Men det ska det tydligen inte vara enligt den här boken. När jag skriver memoarerna så kommer jag också att förändras enligt bok... Läs hela recensionen

 2. Användbar
  Autumnleaf, 7 september 2010

  Jag har läst boken. Från pärm till pärm. Så började jag. Nu har jag åter börjat från bokens början och arbetar mig fram genom att läsa, fundera, göra praktiska skrivövningar och så fundera lite till. För detta är en bok man har användning utav om man, som jag, planerar att skriva memoarer.

  Om du inte har någon skrivlust, inte en tanke på att en dag kanske få ihop en bok med egna tankar, då kanske inte detta är just din bok. Men om du har den minsta gnutta fundering på att förverklig... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Allan G Hunter