Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-29
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174610116
Spionen på FRA (e-bok)

Spionen på FRA E-bok

(26 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-09-29

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag hoppar av. Du och SSI är ansvariga! Jag vet det?, säger Anton Modin, dykare och före detta flygofficer, till chefen för Sektionen för särskild inhämtning och slänger sin skriftliga uppsägning på bordet. Han har just mist sin hustru och sina två barn vid Estonias förlisning och han ger militära SSI skulden för katastrofen.

Fjorton år senare får Anton Modin ledtrådar till en väl bevarad hemlighet. Den svenska marinen har på 80-talet sänkt en sovjetisk ubåt i Stockholms skärgård. Han bestämmer sig för att söka reda på den. I och med det riskerar han inte bara rikets säkerhet utan blir också lovligt byte för svensk, rysk och amerikansk säkerhetstjänst.

Anton Modin lierar sig med säkerhetspolisens hemligaste enhet och ett gerillakrig bryter ut mellan Säpo och militärens SSI mitt i den idylliska norra Stockholms skärgård under jakten på den sovjetiska miniubåten. Anton Modin söker sanning och upprättelse men också hämnd för den familj han så tragiskt förlorade.

Spionen på FRA är en djupt initierad spänningsroman om ubåtskränkningar och spioner inom FRA och underrättelsetjänsten. Den bygger på egna erfarenheter och åratal av arkivforskning och samtal med personer som varit verksamma inom underrättelseväsendet eller på annat sätt haft inblick i de händelser som boken anspelar på.

ANDERS JALLAI är dykare och före detta stridspilot. Han fann den sovjetiska ubåten S7 på svenskt vatten 1998 och det försvunna Catalinaplanet 2003. För bedriften att finna DC-3:an belönades han med guldmedalj av Hans Majestät Konungen. Spionen på FRA är hans första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spionen på FRA. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tunn huvudkaraktär med brister i korrekturläsning
    Andreas Lööw, 16 juli 2014

    Medioker och lite svår att tycka om då huvudpersonen känns lite väl fiktiv. Överlag var boken okej men några särskrivningar och märkliga ordval tillsammans med den något för tunna huvudkaraktären gör att jag inte kan ge en rekommendation.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai