Staden i mitt hjärta : poesi och transpiranto från Grönköping (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2010-11-05
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
233 x 162 x 18 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789174610208
Staden i mitt hjärta : poesi och transpiranto från Grönköping (inbunden)

Staden i mitt hjärta : poesi och transpiranto från Grönköping

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2010-11-05
200
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sedan år 1902 har Grönköpings Veckoblad världens enda månatliga veckotidning återspeglat och karikerat vad som händer i Sverige i trivsam småstadsmiljö och på en mycket speciell prosa.
I stadens persongalleri spelar poeten Alfred Vestlund en framträdande roll med sitt flitiga skaldande under den genomskinliga pseudonymen A:lfr-d V:stl-nd. Dessvärre har han sällan givit ut samlingar av sina dikter (åtminstone utanför hemortens hank och stör), men nu föreligger ett fylligt urval av hans djupt kända hyllningar av Kvinnan, Hembygden, Naturen och Årstiderna, hämtat från de senaste trettio åren.
Skalden introduceras för nytillkomna läsare i en lärd essä av Grönköpings kulturdoktor Stig Berglund (som tog studenten i Hjo). Dr Berglund utnämner hr Vestlund till vår förste postmoderne poet, som ständigt är inbegripen i ett intertextuellt språkspel med diktarbröderna Tegnér, Karlfeldt, Strindberg m fl.
Vid sidan av herr Vestlund är grundrektorn Ludvig Hagwald en av stadens ledande kulturpersonligheter, inte minst i kraft av sitt eget geniala världsspråk transpiranto (ej att förväxla med esperanto). Nu får alla transpirantoälskare inte mindre än femtio välkända dikter, sånger och schlagers översatta till transpiranto. Hr Hagwald presenterar själv språket och dess stora förtjänster på både svenska och i en sammanfattning på transpiranto.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden i mitt hjärta : poesi och transpiranto från Grönköping
  2. +
  3. Dikter i Grönköpings Veckoblad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dikter i Grönköpings Veckoblad av Gunnar Ekelöf (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »