Jacobs värld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2011-07-29
Förlag
Lind & Co
Översättare
Anna Sandberg
Originaltitel
House Rules
Dimensioner
230 x 165 x 50 mm
Vikt
860 g
SAB
Hce
ISBN
9789174610376

Jacobs värld

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-07-29

Slutsåld

Jacob Hunt är en helt vanlig tonåring, i alla fall utifrån sett. Han är begåvad och humoristisk. Men Jacob har svårt att förstå sig på andra människor och är helt beroende av att hans dagar följer samma rutin. Han har ett extremt ordningssinne, kläderna i hans garderob måste vara organiserade efter regnbågens färger. Jacob tränar sig i att möta andra människor, han försöker lära sig förstå dem, men det går inte. Han kan inte. Jacob är inlåst i sin egen värld han har Aspergers syndrom.

Jacobs mamma har ägnat all sin tid åt att försöka få hans tillvaro att bli så lik andra barns som möjligt och lillebror Theo har alltid tvingats stå i skuggans av Jacobs sjukdom.

När Jacobs handledare plötsligt hittas död blir kännemärkena för Jacobs tillstånd tydliga tecken på skuld hans oförmåga att möta någons blick, hans ticks och oförutsägbara utbrott. Till slut måste hans mamma ställa sig den svåraste frågan i världen: Är hennes son en mördare?

Jacobs värld är en gripande roman som insiktsfullt utforskar hur en sjukdom som Aspergers syndrom påverkar en familj, där en till synes vanlig dag plötsligt vänds till en verklig mardröm.

JODI PICOULT (1966) har skrivit ett flertal bästsäljare och vunnit ett antal litterära utmärkelser. Allt för min syster, Försvinnanden och Den tionde kretsen är några av de titlar som utkommit på svenska och som alla blivit stora läsarframgångar. Jodi Picoult bor i Hanover, New Hampshire tillsammans med man och tre barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jacobs värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Får läsaren att fundera
  Izabela Cleopatra Horn, 18 augusti 2020

  Älskar Jodi Picoult böcker, hon skriver om aktuella ämnen som berör, hon får läsaren att ifrågasätta sina värderingar.
  I Jacobs värld tar hon upp ämnet funktionsnedsättningar och ger läsaren en inblick i en främmande värld för den som är fullt frisk och inte kommit i kontakt med den baksidan av samhället.
  Jacobs funktionsnedsättning syns inte utanpå men han lever i en annan verklighet än vanliga människor. Hans vardag är full av missförstånd, sociala krockat och mobbning då människo... Läs hela recensionen

 2. Magisk!
  Maria (Minaboktips.se), 24 augusti 2011

  Judi Picoult skriver om Aspergers syndrom på ett föredömligt sätt. Trots att detta är fiktion och underhållning föreställer jag mig att skolpersonal, föräldrar och anhöriga till individer med denna diagnos kan läsa boken med stor behållning. Berättelsen är så andlöst spännande att jag inte kan sluta läsa! Det här är en bladvändare med goda förutsättningar att bli en läsarsuccé! Min enda invändning är att påföljden, eller slutet, kunde ha varit ännu tydligare. Missa inte den här boken!

 3. Fantastisk bok!
  Catta, 14 maj 2011

  Som alla Jodi Picoults böcker är även denna otroligt fängslande, och skriven med extremt noggrann bakgrundsundersökning. Boken handlar om 18-åriga Jacob, som har Aspbergers syndrom. Jacob har en väldigt hög IQ och är besatt av kriminalteknik. På kvällarna smyger han ut ur huset för att besöka brottsplatser, som han får tips om genom sin polisradio. Jacob anhålls så småningom som misstänkt för mordet på sin unga kvinnliga privatlärare. Han vidhåller att han är oskyldig, men inte ens hans egen ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jodi Picoult