Narcissism : jag, mig och mitt (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2011-09-23
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
190 x 129 x 17 mm
Vikt
320 g
SAB
Vlac,616.8585
ISBN
9789174610451

Narcissism : jag, mig och mitt

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-09-23
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är en narcissist? Var går gränsen mellan sunt självförtroende och en sjuklig självuppskattning? Och hur ska man bemöta personer med narcissistiska vanföreställningar? Det är några av den typ av frågor som tas upp i denna bok problem som funnits sedan länge.

Myten om Narkissos (Narcissus) har i alla tider fångat människors fantasi. I centrum står Narkissos som älskas av både män och kvinnor men avvisar alla. Gudarna straffar honom och låter honom förälska sig sin egen spegelbild som han ser i en silverklar källa. Narkissos försöker förgäves få kontakt med den han ser i källans vatten och tynar slutligen bort och dör.

Denna myt har fött begreppet narcissism som används såväl i allmänna diskussioner som i psykoanalytiska sammanhang. Man talar om en självspeglande livsstil som kännetecknas av egoism, förakt för andra, ytlighet och hänsynslöshet. Men författarna till den här boken vill också visa att narcissism kan vara ett sätt att handskas med inre svårigheter och skador att narcissisten ofta är, liksom Narkissos, en tragisk människa.

Hur ska man då hantera en narcissist? Att leva i ett förhållande med en sådan person är inte lätt. En narcissist har en extremt överdriven självbild, förnekar alla egna mänskliga svagheter och projicerar dem i stället på sin partner. Men det finns hjälp att få och ett bra sätt att börja är att lära sig förstå hur narcisstens förvridna verklighetsuppfattning skapar olika typer av gräl och spända situationer. Du får också veta hur det är att växa upp med narcissistiska föräldrar och hur det påverkar barnens vuxna liv. Och vad man ska göra om man upptäcker att chefen är en narcissist som går in för att söndra och härska.

BO SIGRELL är professor i psykologi och psykoanalytiker. LENA TEURNELL är psykolog och psykoanalytiker med egen praktik. Narcissism jag mig och mitt är skriven ur ett psykodynamiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Narcissism : jag, mig och mitt
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Narcissism : jag, mig och mitt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Okej men inte mer
  Camilla Addis, 18 september 2021

  För läsare utan tidigare erfarenhet av narcissism kan boken möjligen tillföra någonting. För de som vill fördjupa redan befintliga kunskaper är boken alldeles för översiktlig och allmänt hållen.

 2. En faktabok med förståelse i centrum.
  Elisabeth Kristina Uggla, 12 oktober 2018

  En mycket bra bok som förklarar mystiken bakom de tragiska personligheter du möter under ett liv. Saknar dock beskrivning av hur myndigheter och rättsväsende hanterar dessa personlighetsstörda personer.

 3. Utmärkt!
  Kenneth Donner, 16 maj 2014

  Köpte boken efter jag hörde Lena Teurnell på P3 och var inte besviken alls. Välskriven, lättläst, och smockfull av intressanta information!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna