Bokhyllor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2012-01-30
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Catharina Andersson
Originaltitel
Bookshelf
Medarbetare
Svedberg, Michael (form)
Dimensioner
190 x 190 x 27 mm
Vikt
810 g
SAB
Ih
ISBN
9789174610604
Bokhyllor (inbunden)

Bokhyllor

Inbunden Svenska, 2012-01-30

Slutsåld

Är bokhyllan snart ett minne blott? Idag kan vi bära med oss ett helt bibliotek i en liten elektronisk apparat, lättare än en pocketbok. Betyder det att vi kommer kasta ut våra hyllor? Knappast. Parallellt med den digitala revolutionen kan man se en explosionsartad påhittighet och skaparlust när det gäller design av den möbel som under 1900-talet kom att bli ett givet inslag i de flesta hem.
Bokhyllan är inte längre enbart en förvaringsplats för böcker, utan också en möbel att tycka om för vad den är: en snygg dekoration, ett konstverk eller kanske ett avancerat ingenjörsexperiment. I Bokhyllor finns till exempel hyllan "Kwan" - inspirerad av tvätt på tork i Kina, den kommunala bokhyllan i Kansas City där böckerna är 7,5 meter höga, och de fantastiska bokväggarna i kaffebaren D'espresso i New York.
I den här boken hittar du även fuskhyllor i tapetform, små hyllor skapade för bara en titel, och en "bike shelf" - en hylla som både kan förvara böcker och cykel på väggen.
Glöm din gamla "Billy". I Bokhyllor finns en hel värld av spännande, roliga, galna och vackra hyllor att upptäcka, med massvis av inspiration till såväl bokälskare som inredningsintresserade.

ALEX JOHNSON är frilansjournalist, bland annat för brittiska The Independent, och startade 2007 den populära bloggen "Bookshelf".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bokhyllor