Klocka utan visare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nittonhundra (del 21)
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2012-04-02
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Torsten Blomqvist
Originaltitel
Clock Without Hands
Medarbetare
Weithz, Jesper (form)
Dimensioner
235 x 140 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
839.78,Hce
ISBN
9789174610741
Klocka utan visare (inbunden)

Klocka utan visare

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2012-04-02
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I en liten stad i Georgia i den amerikanska Södern utspelas ett drama som involverar fyra män vilka var och en på sitt sätt har nått en avgörande punkt i livet.
Det är apotekaren som får besked om att han är döende och börjar försöka ställa saker och ting till rätta. Det är den gamle domaren som till varje pris vill återupprätta det gamla Södern. Det är domarens idealistiske sonson som obevekligt hamnar på kollisionskurs med sin farfar. Och det är domarens färgade sekreterare, en arg ung man som trots sin mörka hy har blå ögon och ett ursprung höljt i dunkel. Dessa mäns vägar korsas och snart har deras livsöden flätats samman på ett vis som kastar ljus över Söderns alla fördomar och konflikter.
Klocka utan visare blev Carson McCullers sista roman och är liksom hennes övriga böcker skriven med den blandning av djup människokännedom och lika djup människokärlek som gör hennes berättelser så levande och omistliga. Med sin klarsyn och humor blottlägger hon människors svagheter och tillkortakommanden så ömsint att de aldrig blir riktigt löjeväckande utan tvärtom ges en oanad resning.

CARSON MCCULLERS (1917-1967) föddes i Columbus, Georgia, och dog i Nyack, New York. Hon gjorde litterär sensation när hon som tjugotreåring debuterade med romanen Hjärtat jagar allena. I snabb följd kom sedan de mästerliga romanerna Spegling i ett gyllene öga, Balladen om det sorgsna kaféet och Bröllopsgästen. Flera av romanerna har dramatiserats för teatern och också blivit berömda filmer. Klocka utan visare (Clock without hands) publicerades första gången 1961.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klocka utan visare
  2. +
  3. Planetariet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Planetariet av Nathalie Sarraute (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klocka utan visare