Kikki Danielsson : ett schlagerliv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2012-06-07
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Persson, Henrik (form)
Dimensioner
177 x 111 x 11 mm
Vikt
120 g
SAB
Ijz Danielsson, Kikki
ISBN
9789174610833
Kikki Danielsson : ett schlagerliv (pocket)

Kikki Danielsson : ett schlagerliv

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-06-07
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Här är boken där Kikki Danielsson själv får berätta om artisten och människan bakom rubrikerna. Och hon gör det med all den öppenhet, värme och humor som bidragit till att göra henne så folkkär.
Kikki Danielsson - Ett schlagerliv innehåller många öppenhjärtiga skildringar av artistlivets baksida, av problem i privatlivet och hur det är att leva med svår sjukdom och alkoholmissbruk. Kikki ger också en skakande beskrivning av sin uppväxt som mobbat fosterbarn och skriver om vad det inneburit för henne att ha mist kontakten med sin familj i så unga år.
Men hon återger också många dråpliga episoder från turnéer och framträdanden och låter läsaren möta färgstarka karaktärer som Lotta Engberg, Lasse Holm, Elisabeth Andreasson (Andreassen) och Sören "Sulo" Karlsson.

KIKKI DANIELSSON är inte bara en av våra mest älskade utan också mest framgångsrika artister. Hon har under sin mer än fyra decennier långa karriär sålt miljontals skivor, vunnit Melodifestivalen och tre år i rad utnämnts till Skandinaviens bästa countrysångerska. Fortfarande är hon också aktuell som underhållare och skivartist.

I februari i år tilldelades Kikki priset "Årets Mappie 2011" av tidningen M Magasin, med motiveringen: "Just när det såg som mörkast ut, reste hon sig och visade inte bara var countryskåpet ska stå - utan hela Sverige vem den riktiga Kikki är. En strålande comeback! Succéskiva, bok, film, Twitter - Kikki har helt enkelt blivit cool!"

"Kikki skriver på ett sådant sätt att hennes personlighet lyser igenom i texten. Med mycket temperament berättar hon om allt hon gått igenom. Hon är orädd och ofta riktigt rolig."
Mari Ermland, Smålands-Tidningen

"[...] sprallig, rolig att jobba med och världens snällaste tjej. [...] Kikki har en unik röst som gör att man direkt känner igen henne. Hon tillhör som artist det definitiva elitskiktet. Hon står med båda fötterna på jorden, för hon har gått den långa vägen [...] Den sortens artister finns knappt längre."
Bert Karlsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kikki Danielsson : ett schlagerliv
 2. +
 3. Alltid för er : en sann historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid för er : en sann historia av Gunilla Lindh, Cecilia Berglund (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kikki Danielsson : ett schlagerliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte speciellt bra!
  Roger Skoog, 17 november 2015

  Boken innehåller tyvärr flera direkta felaktigheter, som kommer från Kikki själv. Detta drar ner trovärdigheten för hela bokens innehåll!

  I sin egen biografi "Kikki Danielsson - Ett Schlagerliv, Lind & Co, 2011" (kapitel 9, sida 47-48) skriver Kikki följande om detta erbjudande:

  "En morgon fick jag ett oväntat telefonsamtal. Det kom från Tommy Karlsson i det skånska bandet Wizex. Han undrade om jag ville komma och provsjunga för dem. Jag hade nyligen dansat till Wizex i Väx... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kikki Danielsson : ett schlagerliv