Keep yourself alive (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Inläsare
Sören "Sulo" Karlsson
Utgivningsdatum
2012-10-26
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
735 g
SAB
Ijz
ISBN
9789174611083
Keep yourself alive (inbunden)

Keep yourself alive

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-10-26

Slutsåld

Vad hände med punkhjälten Tom Robinson som i slutet av 1970-talet hade en megahit med "2-4-6-8 Motorway" - är det sant att han gick från gay till straight och i dag har familj och jobbar som radiopratare?
Stämmer det att Terry Chimes, trummis i The Clash, Generation X, Hanoi Rocks, Black Sabbath med flera, numera är kiropraktor?
Och vad hände egentligen med de där profilerna i Iron Maiden, Pretenders, Genesis, Squeeze och Dr Feelgood som alla minns, men ingen riktigt längre har koll på - vad gör de i dag?
Hur blev livet? Hur skrev de sina hits? Hur mycket knark tog de? Hur många groupies hade de? Vad kan de nuförtiden berätta om det som en gång var hemligt?
Upphovsmännen bakom det fantastiska projektet Keep yourself alive gav sig ut på en unik resa till Storbritannien för att träffa sina gamla rockhjältar.
Förutom alla avslöjanden och otroliga historier som boken bjuder på medföljer även en cd, där Sulo tillsammans med de medverkande artisterna gjort nya versioner av deras mest kända låtar. Kultrockikonen Robert Wyatt har till och med bidragit med ett helt nyskrivet spår, exklusivt för Keep yourself alive.

PETTER KARLSSON har tidigare skrivit uppmärksammade biografier om flera kända namn. Och tillsammans med Ann Olivecrona utkom han på Lind & Co förra året med Mitt i Afrika - en kvinnas kamp för de vilda djuren.

SÖREN "SULO" KARLSSON har med sitt eget band Diamond Dogs spelat in en hel drös skivor och turnerat flitigt över hela Europa. Dessutom har han, som den anglofil han är, spelat med otaliga engelska band och artister. Han har också fungerat som låtskrivare och producent åt bland andra Kikki Danielsson, samt tonsatt dikter av Ernst Brunner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Keep yourself alive. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ett bra försök
    Bo Hjorth, 9 september 2014

    Man kan ha synpunkter på urvalet av intervjuobjekt - känslan man får är att kompisgäng och reseplanering styrt mera än det verkligt allmängiltiga intresset. Man kan ha synpunkter på grabbigheten -det blir till och från lite väl mycket av hö-hö och "nudge-nudge know what I mean". Mom om man sväljer detta, om man istället väljer att intressera sig för de skissartade inblickarna i mer eller mindre betydelsefulla rockhjältarnas liv efter det att strålkastarljuset släcks - om man ger sig hän och t... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna