Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2017-08-28
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 145 x 20 mm
Vikt
419 g
SAB
Oepa-c
ISBN
9789174611137
Svenska rånare (inbunden)

Svenska rånare

Inbunden Svenska, 2017-08-28
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I början av 2000-talet drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män slog till mot värdetransporter, depåer och bankomater.
Bilar sprängdes, hjullastare rammade väggar och trafiken stoppades av fotanglar som kastades på gatorna. Det har skrivits mycket om grova rån, men nästan uteslutande ur polisens perspektiv. Här möter vi erfarna rånare som berättar om de noggranna förberedelserna, vad som händer under tiden rånen pågår och hur de agerar när de kommit över pengarna.

Anders Adali skildrar också sina egna erfarenheter från ett decennium med grova rån. Han varvar intervjuer med personliga reflektioner och anekdoter i en fascinerande bok om den brottstyp som ligger högt upp i den kriminella hierarkin. Svenska rånare ger en unik inblick i en värld få känner till.

ANDERS ADALI levde under många år ett dubbelliv som vanlig familjefar och grov brottsling. Allt fick ett slut när han dömdes till sju års fängelse för ett rån i Finland 2007. Domen blev en vändpunkt i Anders liv och idag arbetar han bland annat som säkerhetskonsult och programledare. På Lind & Co har han tidigare utkommit med boken Sista rånet.

THEODOR LUNDGREN är frilansande medieproducent och skribent, och har tidigare utkommit med flera biografier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska rånare
  2. +
  3. Besökaren : mina 13 år bakom galler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Besökaren : mina 13 år bakom galler av Kaj Linna, Theodor Lundgren (cd-bok).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna