Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sten Wall-deckare (del 21)
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2013-05-10
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
179 x 111 x 19 mm
Vikt
171 g
SAB
Hc
ISBN
9789174611441

Skarprättaren

(21 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2013-05-10
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Som nybliven pensionär börjar Jack Gunnarsson ägna sig åt släktforskning. När han så får reda på att en av hans förfäder dömts till döden och avrättats grips han av en egendomlig besatthet. Han vill till varje pris luska ut så mycket som möjligt om den kusliga händelsen.
I samma veva drabbas Staden av en skrämmande våldsvåg. Med ungefär ett dygns intervall utsätts traktens invånare för dödssyftande attacker, till synes helt utan urskillning. En alltmer frustrerad och förvirrad Jack Gunnarsson frågar sig om det på något makabert vis hänger samman med det som skedde på galgbacken flera hundra år tidigare.
Har den obeveklige bödeln återkommit i en nutida skepnad?
Skarprättaren är Sten Walls tjugonde fall och ett av dem som vållat den populäre kommissarien störst huvudbry.

BJÖRN HELLBERG är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter och har varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret. På senare tid har han också synts i tv-rutan med sonen Eskil i TV4:s Sportcentralen.

"Alla händelser i boken skulle kunna vara sanna, ingenting känns svårt att acceptera. Det är ett ganska ovanligt fenomen inom kriminallitteraturen."
Viola Kondracki, LitteraturMagazinet

"Som vanligt skriver Hellberg medryckande och med sitt säregna, underhållande språkval. Som läsare tillåts man inte se lösningen förrän mot det absoluta slutet."
Per Tviksta, VLT

"Björn Hellbergs främsta tillgång är att han inte väjer för dagens samhällsproblem. Han väljer gärna aktuella ämnen för sina intriger. Och Sten Wall har med all rätt fått sin trogna läsekrets."
Nisse Scherman, DAST

"Björn Hellberg - utmärkt person- och miljöskildrare - presenterar ett flertal parallella berättelser. Spänningen hålls uppe i det längsta."
Mats Garme, Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skarprättaren
  2. +
  3. Sankte Per

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sankte Per av Björn Hellberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skarprättaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Game, set & match till Hellberg. Mysfaktorn är hög med...
    Robert Jönsson, 5 augusti 2013

    Game, set & match till Hellberg. Mysfaktorn är hög med en Hellbergbok i handen. Med en intrikat historia som gör Skarprättaren till en av Hellbergs bästa deckare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Hellberg