Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 3)
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2013-06-28
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
279 g
SAB
Hc
ISBN
9789174611489

Natoagenten

(47 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-06-28
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det var en livbåt från Estonia.
Anton Modin kände igen livbåtens orange kapell.
Vi är framme, tänkte Modin och såg hur Bergman och Jöran Järv började vända sig om för att komma från sittande ställning till liggande på mage.
Tre ljuskäglor åkte fram och tillbaka över Estonias sida. Ubåten saktade in. Modin såg på sin dator. De var på 55 meter och hade vraket alldeles framför sig. Ubåten hade kommit ned perfekt. Nu stod hon stilla.
Han kunde se rader av fönster på sidan av vraket. Alla verkade hela. Det var svart bakom fönstren. Han såg inga döda."

Drygt femton år efter Estonias förlisning bestämmer sig den före detta underrättelseofficeren Anton Modin för att ta reda på sanningen om varför fartyget sjönk. Han ska dyka på vraket och hämta hem sin familj som legat begravda i djupet i alla dessa år. Dykförbud eller inte - när rättvisa ska skipas gentemot den svenska staten får inget stå i vägen.

ANDERS JALLAI är dykare och före detta stridspilot. Han fann den sovjetiska ubåten S7 på svenskt vatten 1998 och det försvunna Catalinaplanet 2003. Natoagenten är Jallais tredje roman och utgör den fristående, sista delen i den spänningstrilogi vars första två böcker är de omtalade och omtyckta Spionen på FRA och Landsförrädaren. Läs mer på Anders blogg: www.jallai.se.

"En välskriven och kusligt stark avslutning på en thrillerserie om en politisk samtid som stundtals är lika svårgenomtränglig för blotta ögat som de mörka vattnen långt ner i Östersjön." (Gunnar Wall, journalist och författare)

"Anders Jallai kan i dagsläget som författare närmast jämföras med John le Carré och Fredric Forsyth. [...] Han är en god stilist och kan verkligen trollbinda läsaren." (Mats Garme, Ölandsbladet)

"Anders Jallai läser man gärna. Väl skrivet och fantasieggande därför att en del av det som framstår som spekulationer skulle kunna vara sant." (Dag Sandahl, Nyheterna)

"Jallai:s skildring av dykningen inne i den skrämmande miljön på Östersjöns botten känns otäckt realistisk. Under den spännande läsningen känns det ökade trycket och den minskade syretillgången hos Modin väldigt påtaglig. Närvaron är skrämmande, man svettas och får svårt att andas." (Alf Ehn, Mariestadstidningen)

"Rasande skickligt skrivet där den verkliga anledningen till katastrofen med Estonia är mest häpnadsväckande." (4 getingar i Expressen/GT)

"Idag blir det en femma (5/5). Anders Jallais böcker tycker jag mycket om, de innehåller spänning, romantik och är mycket välskrivna." (Kristina Simars bokblogg)

"Spänning på hög nivå." (Staffan Engstrand, Norrtelje Tidning)

"Och i ett nu har jag sträckläst Natoagenten och fått insikt i att det finns en parallell värld, som vi inte ser, mitt emellan konspiratorisk och snäll verklighet. En oerhört spännande spionthriller att rekommendera." (Vivian Gustin, Kulturmagazinet Kulturbloggen)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natoagenten
 2. +
 3. Mördarkommandot

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarkommandot av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Natoagenten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, men inte bäst!
  Anders Paulsson, 16 november 2023

  Bra, men inte den bästa Jallai skrivit, tycker jag. Bitvis lite väl långdragen, tycker jag. Dock skriver Jallai bra, så jag läser honom vidare!

 2. Jag gav upp
  Linkan, 21 juli 2018

  Nog för att det är fritt att hitta på vad som helst i en roman men lite realism vill jag ha. Jag gav upp strax efter att det uppdagats att kvinnan i historien tydligen hade varit under bordet i Ovala rummet och tillfredsställt president Clinton. Jo, tjena! Det var ju troligt. Innan dess fanns ett par missar med tidpunkter som inte stämmer. Jag tycker man kan kräva att författaren håller reda på tiderna i sin egen story.

 3. Ruggigt säker beskrivning av det som mörkas...
  Leo Cheiron (Österlen), 11 november 2016

  Anders Jallai - är en symbios av Leif GW Persson, Gunnar Wall och Camilla Läckberg i sitt sätt att redovisa, det är Leif och Gunnar hämtar från de säkerhetsbelagda arkiv, som vi medborgare inte ska se - och skapa den trillerspänning, som Läckberg och andra motsvarande författare kittlar oss med. Jag har självklart köpt de påföljande böckerna av Anders Jallai - och ser framemot de nästkommande åren med flera 'inbrott' i de mörka rum, som Stay Behind skyddar i Sverijen...

 4. Patetisk grabbighet drar ned betyget
  Sasha, 17 augusti 2015

  Den här boken har en riktigt bra plot, trovärdighet genom sina referenser till verkliga händelser och ett högt tempo. Men, nu är detta den andra Jallai-boken jag läser där bilden av den (emellanåt) försupne hjälten är förste älskare till kvinnor som är ubersexuella varelser men ack så klena i förståndet. Denna patetiska grabbighet i kombination med de taffliga beskrivelserna av huvudpersonernas sexuella aktiviteter känns både förlegade och pinsamma för en bok som skrivits på 2010-talet. Tyvärr drar detta ned boken till kiosklitteraturnivå.

 5. Anders Jallai
  Helen Karlsson, 24 juli 2014

  Kunde inte släppa boken(böckerna). Helt otroligt bra innehåll med spänning, känslor, skämt och allvar/citat!!
  Det är länge sedan jag läste så bra balanserat innehåll av en bokserie som denna!!

 6. Intressant och spännande salig blandning av fakta och...
  PK, 11 november 2013

  Intressant och spännande salig blandning av fakta och fiction som skulle må bra av en redigering / förkortning och stavningskontroll. Flera luckor i skeendet.

 7. Hyfsad, men inte lika bra som Jallais två tidigare....
  Solnasnackar'n, 14 augusti 2013

  Hyfsad, men inte lika bra som Jallais två tidigare. Man börjar känna igen stilen och det är inte svårt att räkna ut hur historien ska sluta. Korta kapitel en fördel.

 8. Jallai vet att fånga läsaren direkt. Hans tre böcker...
  Robert Jönsson, 5 augusti 2013

  Jallai vet att fånga läsaren direkt. Hans tre böcker är otroligt vassa, stundtals får jag gåshud, han skriver det jag tänker, vad är det som pågår i maktens korridorer, varför säger ingen sanningen. Ser fram emot bok nummer fyra.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai