Massor av pocketfynd
Livvakten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2013-05-10
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
175 x 110 x 15 mm
Vikt
170 g
ISBN
9789174611502
Livvakten (pocket)

Livvakten

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2013-05-10
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
I media har han kallats livvakten och under många år var han grovt kriminell. Under sin brokiga karriär har han ofta anlitats av Sveriges rikaste och mäktigaste familjer för att lösa en rad olika problem som att ta tillbaka och spåra upp värdefullt stöldgods, avhjälpa hot, konflikter samt kidnappningar. Han har utfört uppdrag åt Jan Carlzon (f.d. SAS) och andra företagsledare, han vet vad som hände med Jan Guillous stulna medaljer och han har också rört sig i de innersta kretsarna runt hovet och själv bevittnat hur kungen i hemlighet festat med kaffeflickor.
Livvakten Vägen till monarken är Daniel Webbs spännande berättelse om sitt liv och sina tjugo år i den kriminella världen. Det är en avslöjande och grym skildring av händelser som de flesta vanliga svenskar aldrig får någon inblick i.
Det handlar om miljonbedrägerier, vapenaffärer, mordförsök, beskyddarverksamhet, fängelseuppgörelser och skuldindrivning - men även om vansinniga överklassfester och möten med kändisar och människor i toppositioner som behöver hjälp av personer med kriminella meriter. Vi får möta både godhjärtade skurkar och tjuvaktiga direktörer.

DANIEL WEBB har av polisen beskrivits som livvakt åt gudfadern Milan Sevo, som pekats ut som ledare för den jugoslaviska maffian i Sverige. Webb blev känd för en bredare allmänhet när hans inspelningar av hemliga samtal med kungens vänner offentliggjordes.

ANDERS JOHANSSON är reporter på Aftonbladet. Hans och Daniel Webbs vägar har därefter korsats flera gånger under årens lopp. Tanken om att en dag skriva en bok tillsammans har länge funnits och när den värsta turbulensen runt kungahistorien lagt sig tyckte båda att tiden var mogen.

"Stundtals känns den som att läsa en deluxe-version av Hänt extra"
Elisabeth Pettersson, Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livvakten
  2. +
  3. Torpeden : en bok om Johan Darwich

De som köpt den här boken har ofta också köpt Torpeden : en bok om Johan Darwich av Dick Sundevall (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livvakten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Avslöjanden nära kungahuset
    Eva, 1 oktober 2015

    Daniel Webb är en slipad skurk, eller var åtminstone. Nu skriver han att han blivit laglydig... Han berättar om sina ungdomsbravader med bankbedrägerier och inbrott i flådiga villor. En del kul avslöjanden framkommer, bland annat att Jan Guillous påstått fina vinkällare i själva verket innehöll vanliga systembolagsviner. Webb tycks känna de flesta i den undre världen och det verkar han stolt över. Hans kontakter tycks nästan inte ha några gränser, när det gäller att skaffa fram pengar eller k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Livvakten