Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-06
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174612011
36 timmar (e-bok)

36 timmar (e-bok)

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-05-06

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I ett dystopiskt Stockholm i en inte alltför avlägsen framtid får vi under 36 intensiva timmar följa Johanna Lindström, general och chef för Försvarsmaktens operativa verksamhet.

Det är midsommarhelg och hela staden är avspärrad. En från början fredlig demonstration mot polisens sätt att tillämpa en ny terroristlagstiftning - den så kallade Nationalsäkerhetslagen - har urartat.

Johanna hinner precis rädda sin 15-åriga dotter undan det kaos som utbryter när poliserna drar sina vapen. Men alla har inte samma tur. När tårgasens dimmor lättar har flera personer skjutits till döds av ordningsmakten.

Johanna konfronterar generaldirektören för Säpo. Och strax därefter blir hon utsatt för ett attentatsförsök.

För att skydda sig själv, sin dotter och sitt land tvingas Johanna utnyttja alla sina militära resurser. Hon är en konspiration på spåren som leder till en myndighet med hållhakar på regeringen - en myndighet som samarbetar med kriminella element och som vill förflytta makten från Sveriges regering och riksdag till sig själv ...

David Bergman växte upp i Norrbotten och utbildade sig till officer vid Militärhögskolan. Han har i huvudsak arbetat med psykologiska operationer och är en av grundarna av det svenska Psyops-förbandet, där han varit plutonchef och utbildningsansvarig. Den militära karriären innefattar även utlandstjänst på Balkan, i Afghanistan samt vid den amerikanska armén i Fort Bragg. Bergman har också en examen från John F Kennedy Special Warfare Center & School, en magisterexamen i psykologi och en kandidatexamen i litteraturvetenskap. Bergman bor i Enköping med sin familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 36 timmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lite otrolig men vad vet man
    Bo Stefan Eriksson, 2 mars 2021

    Gillar den här sortens romaner. Det som utspelar i boken kan väl inte hända i Sverige eller.
    Spännande och bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Bergman