Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-04-16
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789174612028
Glöm inte att låsa (e-bok)

Glöm inte att låsa (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-04-16
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Catherine Bailey är ung, singel och festar hårt med sina vänner på helgerna. Känner hon sig attraherad av en man tvekar hon inte att ge sig in i leken. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar. Han är snygg, karismatisk och spännande - det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara Catherine utan också alla hennes väninnor faller som käglor. Vilket kap!

Deras passion är himlastormande, Lee uppvaktar Catherine som ingen man tidigare gjort, men snart får hon uppleva hans dåliga humör och en skrämmande brutalitet. Vem är han egentligen? När kommer han att höra av sig härnäst? Vad sysslar han egentligen med?

Att Lee är en man med makt står klart. Deras relation blir alltmer oförutsägbar och Catherine känner sig osäker, hon har en kuslig känsla av att någon rotar bland hennes saker. Inte lämnade hon fönstret öppet? Och inte låg boken där när hon gick till jobbet i morse? Hon kontrollerar gång på gång att fönster är stängda och dörren är låst när hon går ut. Och sedan kontrollerar hon igen och sedan en gång till. Tvångstankar och ritualer tar över hennes liv, stjäl hennes tid och inre ro. Catherine känner sig hotad till livet.

Långsamt bryts hon ner. Catherine förvandlas från en festglad och självsäker ung kvinna till ett nervvrak med tvångsbeteenden utan någon som helst självkänsla. Hon försöker tala med goda vänner om det som händer men blir inte trodd - de känner Lee och dyrkar honom. Inte skulle han bete sig på det sättet? Hennes liv blir outhärdligt, hon litar inte på någon, har ingen att vända sig till.

Catherine ser till slut ingen annan utväg än att fly. Men det hon tror sig ha undkommit en gång för alla kommer att upprepa sig.

Elizabeth Haynes är utredare inom polisen och har tidigare arbetat som bland annat bilförsäljare. Glöm inte att låsa, som hon skrev som ett tävlingsbidrag, är hennes första bok och har rönt stora framgångar i både Storbritannien och USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glöm inte att låsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En lite annorlunda men mycket, mycket bra bok. En...
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 juli 2013

    En lite annorlunda men mycket, mycket bra bok. En psykologisk spänningsthriller som verkligen var otäck och spännande. Den skildrade mycket bra beteendet hos någon som har tvångstankar. Och även hur en psykopat beter sig.
    Riktigt, riktigt bra bok, som jag verkligen inte kunde lägga ifrån mig. Rekommenderas verkligen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Glöm inte att låsa