Jakthundarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 8)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2014-03-20
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Jakthundene
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 145 x 31 mm
Vikt
402 g
SAB
Hce
ISBN
9789174612349
Jakthundarna (inbunden)

Jakthundarna

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-20

Slutsåld

Jørn Lier Horst har jämförts med Jo Nesbø och Sjöwall/Wahlöö. Han har vunnit många litterära priser och år 2013 tilldelades han Glasnyckeln, den finaste utmärkelsen som en nordisk deckarförfattare kan få. Horst har blivit en favorit hos såväl läsare som kritiker och Jakthundarna är en riktigt spännande bladvändare med en upplösning som är lika överraskande som trovärdig.

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, noggrann och sympatisk. Hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin tjänst efter misstanke om att ha fabricerat bevis i en sjutton år gammal mordutredning. Mannen som dömdes för brottet har släppts. Och Wisting angrips av både kollegor och media. Utan tillgång till polisens resurser inleder Wisting en egen utredning för att ta reda på sanningen. Han får hjälp av sin dotter, som är kriminalreporter, men de är långt ifrån att lösa gåtan när en ung kvinna försvinner och det kopplas samman till det tidigare mordet.
Nu börjar jakten för att hitta henne i tid.

JØRN LIER HORST (f. 1970) räknas som en de bästa kriminalromanförfattarna i Norden. Trots stora bokframgångar jobbar han fortfarande som utredare vid polisen i Vestfold i Norge, och det var efter att själv ha blivit misstänkt för att fabricera bevis som han skrev Jakthundarna.

"Jakthundarna är en intrikat vävd spänningsroman som lämnar läsaren gissande till slutet. Det är stilsäkert med djupa och övertygande karaktärsgestaltningar. Fram till nu var Jo Nesbø vår norska favoritkrimförfattare, men han har förpassats till en andraplats, ny på tronen är Jørn Lier Horst."
Nilsson/Larancuent, Paragraf

"Hans nya bok bör läsas av alla som gillar deckare. Helt enkelt anmärkningsvärt välgjort."
Dagbladet

"Horst berättar den här historien med genrens allra bästa metoder, utan enkla lösningar. Boken verkar ha en inbyggd bladvändare."
Dagsavisen

"Bättre kan det inte bli [...] Jakthundarna har allt man kan önska sig i den här genren."
Tonsbergs Blad

"Jørn Lier Horst, själv yrkesaktiv polis, har en förmåga att förmedla polisens nyfikna nosande så att man själv börjar springa med i jakten." Lotta Olsson, DN.

"Jørn Lier Horst är en lovande ny bekantskap och hans roman Jakthundarna passar mig perfekt, en bra blandning av privatliv och spänning." Inger Lundqvist, Norran.

"Man måste gå tillbaka till Jo Nesbøs första Harry Hole-romaner för att hitta en norsk deckarförfattare som skriver lika skickligt, effektivt och spännande." Mats Johnson, GP.

"[...] Jakthundarna är en riktigt bra berättelse, med ett rikt persongalleri och en smart intrig där flera mysterier löper parallellt och där spänningen får lov att byggas upp långsamt." Jakob Tjernström, Örnsköldsviks Allehanda.

"Denna bladvändare är värd att läsa hela natten. Prisbelönt som årets bästa översatta deckare 2014."

Ulrika Larsson, Halmstad 7 Dagar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakthundarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Annmariehqt, 8 juli 2014

  Boken är oerhört fängslande och spännande och jag streckläste boken för att få veta vad som skulle hända härnäst och slutet var omöjligt att lista ut själv. Skulle önskat att boken var dubbelt så lång.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 april 2014

  Jørn Lier Horst är en för mig ny författare. Som jag har förstått det så har han gett ut ett tiotal kriminalromaner i Norge, men jag tror att det här är hans första bok som har blivit översatt till svenska.

  Jag hoppas i alla fall att fler böcker av honom blir översatta, för det här var en mycket, mycket bra kriminalroman.

  Intressant att författaren är polis själv, och har råkat ut för liknande som huvudpersonen i boken.

  Så jag kan helt klart rekommendera boken om man tycker om nordiska deckare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jörn Lier Horst

 • Grottmannen

  Jörn Lier Horst

  William Wisting: Del 5. William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter u...