Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2014-03-13
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Frederik Sjögren
Originaltitel
Eat and Run - My unlikely Journey to Ultramarathon greatness
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
175 g
SAB
Rbaac
ISBN
9789174612448
Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap (pocket)

Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap

(28 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-03-13
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under närmare tjugo års tid har Scott Jurek varit en av världens främsta löpare på distansen ultramaraton. Men under uppväxten var Scott varken snabbare eller mer uthållig än andra ungar, han led av högt blodtryck och åt gärna frukost på McDonald's. Ät och spring är Scott Jureks egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare - med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Han var en av de löpare som reste till Mexiko för att tävla mot tarahumaraindianerna, vilket beskrivs i bästsäljaren Born to run. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat. Successivt övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka. I boken varvar han praktiska löp- och träningsråd, osannolika historier om uthållighet, vetenskapliga fakta och härliga vegetariska recept. Ät och spring är en självbiografi, träningsguide och en vägledning till en medvetnare livsstil - allt i ett.

"Vilken triumf - såväl Scott Jureks liv som den här unika boken! Jurek tar sig an utmaningar man inte ens kan föreställa sig, och tack vare den här hisnande och personliga berättelsen förstår jag äntligen hur han gör det. Han har bokstavligt talat byggt upp sig själv inifrån och ut, och slutresultatet är en man - och en historia - som ingen annan."
Christopher McDougall, författare till Born to Run - Jakten på löpningens själ

SCOTT JUREK är en av världens främsta ultramaratonlöpare och har vunnit ett flertal guldmedaljer i olika mästerskap. Han är vegan, känd för sin miljömedvetna livsstil och anlitas ofta som föredragshållare.

STEVE FRIEDMAN är journalist och författare till flera uppskattade böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ren inspirationskälla
  Linn Lundholm, 29 juni 2015

  Oerhört intressant och inspirerande bok! Denna rekommenderas varmt. Scott Jurek är ett levande bevis på människans enorma potential och vad vi kan åstadkomma med sinne och kost! Han kombinerar många olika delar på ettvälsigt givande och förståeligt vis. Denna bok kommer att läsas många gånger om och fungerar utmärkt att läsa vissa delar av vid tillfälle!

 2. Precis vad jag letat efter Run and eat på svenska!
  Jonna , 7 april 2015

  Redan efter ett par sidor in i boken fångades jag. Scotts liv påminner mycket om min egen. Och att jag är nyfiken kring växtbaseradkost och ultralopp.

  Precis lagom långa kapitalt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna