Bingos fotoskola : proffsfotografens bästa tips (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2014-04-17
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Tydén, Katja (red.) / Boman, Gustaf (form) / Raabe, Stefan (form)
Dimensioner
250 x 190 x 15 mm
Vikt
837 g
SAB
Pna
ISBN
9789174612592
Bingos fotoskola : proffsfotografens bästa tips (inbunden)

Bingos fotoskola : proffsfotografens bästa tips

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2014-04-17

Slutsåld

Att ta en perfekt bild handlar inte bara om teknik eller att ställa in kameran rätt, utan lika mycket om vad du kan göra för att få personen framför kameran att slappna av och hur du komponerar ditt motiv på bästa sätt. Proffsfotografen Bingo Rimér vill med den här boken få dig att känna "så där vill jag kunna göra" och ge dig svar på hur.

I Bingos fotoskola får du grunderna i konsten att fotografera utifrån ett praktiskt perspektiv. Begrepp som ISO, bländare och slutartid förklaras på ett lättförståeligt sätt, likaså din kameras olika funktioner, som du snart behärskar och har glädje av.
Här får du bland annat lära dig hur du bäst utnyttjar det befintliga ljuset, tar lekfulla bilder på barn, maxar mobilkameran för att fånga vardagens alla guldkorn samt hur du blir en bättre rese-, mat-, fest- och bröllopsfotograf. Varje kapitel innehåller en mängd handfasta råd och tips och tydliga bildexempel.
Du får också lära dig hur man med enkla medel och några få tillbehör kan bygga upp en egen fotostudio hemma, och få till de där riktigt snygga porträttbilderna.
Blev dina bilder ändå inte riktigt som du hade tänkt dig eller gillar du att experimentera och göra till exempel fotomontage, finns ett helt kapitel om bildredigering i slutet av boken.

BINGO RIMÉR är en av Sveriges främsta fotografer, som på 90-talet blev framgångsrik som kändis- och flickfotograf, men som idag plåtar en hel del annat, inte minst sitt vardagsliv med fru och tre barn. På Lind & Co har han tidigare utkommit med En flickfotografs bekännelser (2010) och Snapshots (2011).

ELIN PARMHED är frilansjournalist och fotograf och har bland annat jobbat som chefredaktör för tidningen Kamera & Bild.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • En flickfotografs bekännelser

    Bingo Rimér, Hugo Rehnberg

    Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, Hells Angels, droger, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är alla ingredienser i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva s...