Mrs Sinclairs resväska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2014-08-21
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Lena Kamhed
Originaltitel
Mrs Sinclair's Suitcase
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
501 g
SAB
Hce
ISBN
9789174612769
Mrs Sinclairs resväska (inbunden)

Mrs Sinclairs resväska

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-08-21

Slutsåld

Roberta är mellan trettio och fyrtio, bor i Oxford och älskar böcker. Hon arbetar i en underbar liten bokhandel där man säljer både nytt och gammalt. Men Roberta har få vänner, ett ganska likgiltigt förhållande med en gift man som hon bara träffar varannan torsdag och hennes älskade pappa är döende. Den 109-åriga och allt mer förvirrade farmodern Dorothy bor på ett hem. Med andra ord lever Roberta ett ensamt liv där arbetet och arbetskamraterna betyder allt.
I en bok som tillhört farmodern upptäcker Roberta ett brev från hennes avlidne make, en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Men det är något konstigt med brevet, det har en sorgsen och förebrående ton och är skrivet efter hans förmodade död. Det står att han inte kan acceptera det hon gör, att de inte har någon framtid tillsammans och att de inte kan gifta sig som han drömt om. Dorothys bakgrund tycks dölja en hemlighet och för Roberta känns det viktigt att få veta mer innan farmodern dör.
Samtidigt blir Robertas eget liv allt mer ensamt. Hon trasslar till det för sig i bokhandeln, så illa att hon känner sig tvingad att sluta. Och hon bryter med sin torsdagsälskare. Kanske har hon mer gemensamt med sin farmor än vad hon först kunnat tro.

Mrs Sinclairs resväska är en varm och hjärtskärande berättelse om familjehemligheter och längtan efter kärleken.

"En rörande debutbok om familjehemligheter och längtan efter närhet."
Lantliv

"Välskriven och mycket läsvärd."
Inger Hællquist, Allas

"charmerande romandebut"
Daily Mail

"underbart skriven och mycket gripande"
The Times

"Fullständigt fascinerande [...] Underbart berättad och dessutom hjärtskärande."
Esther Freud

LOUISE WALTERS bor i England med sin man och deras fem barn. Mrs Sinclairs resväska är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Walters

  • Mrs Sinclair's Suitcase

    Louise Walters

    Forgive me, Dorothea, for I cannot forgive you. What you do, to this child, to this child's mother, it is wrong... Roberta likes to collect the letters and postcards she finds in second-hand books. When her father gives her some of her grandmother...

  • MRS SINCLAIR''S SUITCASE

    Louise Walters

    Zahvatyvayushchij roman, povestvuyushchij o semejnyh tajnah, rodstvennyh dushah i upushchennyh vozmozhnostyah. Dve parallel''nye istorii, razdelennye pyat''yudesyat''yu godami, polnye tajn, samopozhertvovaniya, lzhi i lyubvi?Nashe vremya. Angliya....