Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2014-12-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Hagdahl, Majbritt (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
205 g
SAB
Ikz Bergman, Ingmar
ISBN
9789174613407
Ingmar Bergman : en berättelse om kärlek, sex och svek (pocket)

Ingmar Bergman : en berättelse om kärlek, sex och svek

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-12-09
59
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingmar Bergman gjorde närmare sjuttio produktioner för bio och tv. Han satte upp över hundra teaterpjäser för scen och radio. Samtidigt var han gift fem gånger och fick nio barn. Och några av den tidens största skådespelerskor var hans älskarinnor. Detta oerhörda tempo hade ett högt pris. Han befann sig ofta i ett tillstånd av ångest och rädsla och efter sig lämnade han bedragna fruar, övergivna barn och ständigt oroliga föräldrar. Samtidigt lyckades han bli både förstådd och förlåten. Och hyllad.
I sin bok berättar Thomas Sjöberg om mannen vid sidan av scenen och bortom schablonerna. Fram träder sonen, maken, älskaren, pappan. Och bråkmakaren Bergman. Det är en historia om häftiga passioner, om kärlek, sex och svek.

THOMAS SJÖBERG har gjort sig ett namn som författare till uppmärksammade böcker som kombinerar känsligt tecknade personporträtt med nya avslöjanden. Hans senaste bok, Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken, är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid.

"Är det då respekt- och skandalöst att [...] så indiskret hänga ut både Bergman och hans brudar? [...] Tja, det tycker inte jag. Dels eftersom Sjöberg skriver bra, dels eftersom förbindelsen mellan förförelse och kulturutövning är starkare än mellan sex och business"
Nina Lekander, Expressen

"[...] en seriös och ganska väldokumenterad genomgång [...] Sjöberg söker mannen bakom verket"
Leif Y Dahlberg, Gotlands Tidningar

"Sjöberg har gjort ett digert arbete för att få ett grepp om det privata livet hos Sveriges mest kände regissör. Och man behöver inte vara Bergmanfantast för att finna det intressant, hans privatliv med älskarinnor, fruar och barn bjuder till dramatik som skulle kunna vara en korsning mellan en såpopera och ett verk av Lars Norén."
Åsa Samuelsson, Norran

"Med stöd av en unik dokumentation i form av moderns dagböcker, brevväxling inom familjen, handlingar från arkiv och intervjuer med släktingar och andra personer som upplevt Bergman på nära håll får vi lära känna nya sidor av den världsberömde regissören."
Världens Historia

"Snaskigt och för närgånget? Absolut inte, snarare allmänmänskligt om det som berör oss alla."
Elin Persson, Femina
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ingmar Bergman : en berättelse om kärlek, sex och svek
  2. +
  3. Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad av Kent Bersico, Thomas Sjöberg, Oliver Dixon (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingmar Bergman : en berättelse om kärlek, sex och svek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bergman - Egoist o svikare
    Anders Södergren, 18 februari 2016

    Mycket bra bok om en man som hade behövt professionell hjälp för sina inre demoner. Bergman var mästare på att inleda nya förhållanden innan han avslutat de han hade. Mycket komplicerad relation med sin pappa. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Sjöberg