Jakthundarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 8)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2015-01-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Jakthundene
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
223 g
SAB
Hce
ISBN
9789174613414
Jakthundarna (pocket)

Jakthundarna

(90 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-09

Slutsåld

William Wisting: Del 4.

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, sympatisk och noggrann. I hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin tjänst efter misstanke om att ha fabricerat bevis i en sjutton år gammal mordutredning. Mannen som dömdes för brottet har släppts. Och Wisting angrips av både kollegor och media.
Utan tillgång till polisens resurser inleder Wisting en egen utredning för att ta reda på sanningen. Han får hjälp av sin dotter, som är kriminalreporter, men de är långt ifrån att lösa gåtan när en ung kvinna försvinner. Händelsen kopplas samman med det tidigare mordet och nu börjar jakten ...

JØRN LIER HORST (f. 1970) har jämförts med Jo Nesbø och Sjöwall/Wahlöö. Han har vunnit många litterära priser och år 2013 tilldelades han Glasnyckeln, den finaste utmärkelse som en nordisk deckarförfattare kan få. Horst har blivit en favorit hos såväl läsare som kritiker och Jakthundarna är en riktigt spännande bladvändare med en upplösning som är lika överraskande som trovärdig.

"Jakthundarna är en intrikat vävd spänningsroman som lämnar läsaren gissande till slutet. Det är stilsäkert med djupa och övertygande karaktärsgestaltningar. Fram till nu var Jo Nesbø vår norska favoritkrimförfattare, men han har förpassats till en andraplats, ny på tronen är Jørn Lier Horst."
Nilsson/Larancuent, Paragraf

"Jørn Lier Horst, själv yrkesaktiv polis, har en förmåga att förmedla polisens nyfikna nosande så att man själv börjar springa med i jakten."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Man måste gå tillbaka till Jo Nesbøs första Harry Hole-romaner för att hitta en norsk deckarförfattare som skriver lika skickligt, effektivt och spännande."
Mats Johnson, Göteborgs-Posten

"Jørn Lier Horst är en lovande ny bekantskap och hans roman Jakthundarna passar mig perfekt, en bra blandning av privatliv och spänning."
Inger Lundqvist, Norran

"Jakthundarna är en riktigt bra berättelse, med ett rikt persongalleri och en smart intrig där flera mysterier löper parallellt och där spänningen får lov att byggas upp långsamt."
Jakob Tjernström, Örnsköldsviks Allehanda

"Denna bladvändare är värd att läsa hela natten. Prisbelönt som årets bästa översatta deckare 2014."

Ulrika Larsson, Halmstad 7 Dagar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jakthundarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Driven om jaktdrev
  Anna Pauline, 3 december 2019

  En av Jørn Liet Holst bästa böcker. Jakt kan förblinda så att man bara ingår i ett drev och missar det väsentliga. Oblodigt bra!

 2. En ny vän att hålla i handen
  secostb, 4 mars 2016

  Först tyckte jag boken var lite seg och kände mig lite besviken att de jämfört William Wisting med Harry Hole. Och ja, William Wisting är inte Harry Hole men det betyder inte att boken inte är bra. Boken tog sig snabbt och språket flyter och storyn hänger sammans och på slutet, ja, då gick det inte att lägga den ifrån sig. Så var det och nu ska jag kasta mig över bok nummer 2 i serien. Kan varmt rekommenderas, även till er som fortfarande sörjer att Harry lagt skorna på hyllan. Kanske blir det även för er en ny vän att hålla i handen.

 3. En positiv bekantskap
  Eva, 25 augusti 2015

  En mycket välskriven kriminalroman, spännande och lättläst. Jag noterar Jörn Lier Horst bland mina favoriter och där får han sällskap av Connelly och Nesboe.

 4. Spännande norrman
  Sussi, 14 augusti 2015

  Det här är bra. En spännande deckare, gediget skriven o befriande utan splatter-moment. Ett kul plus är att journalisten Line gör ett besök i Wallanders Ystad!

 5. Spännande, välskriven och intelligent
  Haho, 4 maj 2015

  Nytänk i deckare med intressant person. och miljöskildring. Bland det allra bästa i genren. Så bra att jag funderar på att läsa författarens icke översatta böcker på norska.

 6. Positiv upptäckt
  Ito-Pito, 20 april 2015

  Det här var nog en av de bästa deckarna jag läst på länge.en riktig bladvändare trots, eller tack vare, bristen på "action"i form av våld och blodvite. Norway rules!

 7. En spännande norsk författare
  Tommy Svärd, 15 april 2015

  Jörn Lier Horst kommer att bli en intressant författare att följa.
  Hans bok Jakthundarna är mycket välskriven och löper fint igenom hela sin histirai.
  Jag kan varmt rekommendera denna bok.

Visa alla 7 recensioner