Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2015-02-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
255 g
SAB
Hc
ISBN
9789174613469
Låt mig ta din hand (pocket)

Låt mig ta din hand

(94 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-02-09
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar. Polisen avskriver dödsfallet som självmord. Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt - men vem skulle bry sig om det vittnet?
Helene har lämnat förorten. Hon har suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen: en mamma som övergav dem, en pappa som drack, och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi. Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann.
Låt mig ta din hand är ett mörkt familjedrama och en politisk thriller, en svensk nutidshistoria och vindlande kriminalroman om passion och svek, brott och försoning.

TOVE ALSTERDAL har hyllats unisont av kritikerna för sina två tidigare kriminalromaner, Kvinnorna på stranden och I tystnaden begravd. Böckerna ges ut på femton språk och har nominerats till priser i flera länder, även filmrättigheterna är sålda.

"Det är en skam att [Alsterdal] inte fick priset för bästa nordiska kriminalroman 2014, Glasnyckeln, men om du gillar utsökta spänningsromaner är chansen god att hon vinner ditt hjärta med Låt mig ta din hand."
Pekå Englund, Nerikes Allehanda

"Förra årets bästa svenska deckare, Låt mig ta din hand, finns nu i pocket och är värd vartenda pris och all uppmärksamhet. Många deckare är rena dussinläsningen, denna är raka motsatsen. Tove Alsterdal skriver fram ett politiskt drama så gastkramande att man som läsare nästan tappar andan [...] Starkt och berörande."
Lantliv

"Jag skulle tro att få som läste Låt mig ta din hand hade några invändningar mot att Tove Alsterdal fick priset för årets bästa kriminalroman i fjol. Det här är verkligen en mycket bra roman."
Anders Wennberg, Ljusdals-Posten

"Alsterdal är inte bara en skicklig författare, hon är en knivskarp samhällskritiker och väldigt rolig. Det här är årets bästa deckare och det vet jag redan nu av den enkla anledningen att bättre än så här blir det inte."
Malin Persson Giolito, Amelia

"En rasande skickligt skriven thriller, mörk och gastkramande."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det här är den bästa bok jag har läst i år!"
Nisse Scherman, Dast Magazine

"Alsterdal tar genren ett steg längre, och är en av Sveriges absolut bästa spänningsförfattare."
Jenny Westlin Green, Mölndals-Posten

"Utan tvekan är hon en av våra bästa deckarförfattare just nu. Eller snarare kort och gott bästa författare just nu. Låt mig ta din hand är med andra ord en av höstens starkaste måste-läsningar."
Gunilla Wedding, Norra Skåne

"... även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!"
Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda

"Tove Alsterdal försvarar med mycket god marginal en plats bland de bästa i Sverige."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

"Låt mig ta din hand, Tove Alsterdals nya kriminalroman, är ett vackert exempel på att genren inte uttömt sina berättande kvalitéer [...] familj, relationer, latinamerikansk feodalmilitarism, svenska folkhögskolor, uteliggare och nästan allting däremellan håller Alsterdal i ett varsamt, och därför övertygande grepp."
Jan-Olov Nyström, Norrbottens Kuriren

&
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt mig ta din hand
 2. +
 3. Blindtunnel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blindtunnel av Tove Alsterdal (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Låt mig ta din hand. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra!
  Ariel, 24 oktober 2022

  Kan bara hålla med övriga kommentarer. Inte läst en så bra bok på länge. Den är skrämmande, spännande och intressant!

 2. En bra bok
  Strulputte, 20 oktober 2017

  En småmysig bok. Man funderar verkligen på Charlie och varför hon störtade från balkongen så snart efter festkvällen. Vad hände? Varför reste hon till Argentina strax före sin död?
  Uteliggaren Riddarn vandrar runt i Jakobsberg och har en del härliga idéer om livet, om Charlie och hennes mor.
  En välskriven bok, verkligen en mycket bra kriminalroman, fylld med både spänning och humor.
  Jag rekommenderar att du läser den!

 3. Deckare, kärlek o. 70-talets dramatik i Argentina
  helena danielsson, 16 maj 2016

  En häftig bok tycker jag. Jag sträckläste den nästan, sögs in i storyn väldigt starkt. Väl medveten om att mitt engagemang i storyn också färgades av att jag själv levt i Argentina en period av mitt liv (dock tidigare huvudkaraktären)... så har jag nu rekommenderat många andra i min omgivning att läsa boken. T o m köpt några extra ex. av den att ha som "ge bort present" nu lagom till sommaren. En annorlunda deckare - med många bottnar. Den research författaren säger sig ha gjort märks! Ett ... Läs hela recensionen

 4. Spännande
  izzy, 23 mars 2015

  En riktigt bra spännande bok med en mycket ovanlig tvist. jag så gott som sträckläste boken, ville ju veta hur det gick till slut. Tove skriver bra, klart och tydligt men ändå med känsla för språket. Inte riktigt som de andra svenska deckarförfattarna vi har fått vänja oss vid i Sverige.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal