501 svenska platser du måste se innan du dör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Svensson, Sevda (foto)
Dimensioner
215 x 165 x 35 mm
Vikt
1011 g
SAB
Nc.08
ISBN
9789174613728
501 svenska platser du måste se innan du dör (inbunden)

501 svenska platser du måste se innan du dör

(38 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-04-20
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
501 svenska platser du måste se innan du dör är ett måste för både den som redan tycker sig känna till Sverige och den som nästan bara ser stora vita fläckar på Sverigekartan. För här finns nämligen många av de där kända platserna och sevärdheterna som verkligen måste upplevas en gång i livet - men också en rad mer udda och obekanta resmål, som James Bond-museet i Nybro och bilkyrkogården i Ryd.
Det har blivit allt mer populärt att ha en så kallad bucket list, alltså en lista över sådant som bör göras och hinnas med innan det är för sent. Och vad kan då vara bättre än en lista över platser i det egna landet, platser som du kanske aldrig hört talas om eller av någon anledning aldrig kommit till. I den här boken får du tips på allt du verkligen inte bör missa om du vill kalla dig svensk eller är här som turist.
Det kanske kan tyckas som en övermäktig uppgift att pricka av samtliga platser i den här boken. Men använd den då till att få inspiration och tips inför nästa resa i vårt avlånga land. Vem vet, det kanske räcker med en liten avstickare på den vanliga bilfärden till släkten eller sommarstället - och vips så har du fått ett nytt minne för livet. Kanske har du med hjälp av tipsen i boken då kommit till exempelvis den märkliga skulpturparken Konst på Hög på en hundra meter hög slagghög i Kvarntorp, eller varför inte det knappast mindre märkliga buddisttemplet på ett berg i södra Lappland.

501 svenska platser du måste se innan du dör är den perfekta reseguiden och inspirationsboken för dig och din familj, eller presenten till vänner som tror sig ha sett allt. Den är på samma gång informativ och underhållande, och innehåller ett rikt bildmaterial.

Leif Eriksson är författare och redaktör. Debuterade som romanförfattare 1979 och har därefter skrivit ett stort antal böcker, både egna och som spökskrivare. Har även varit med och drivit bokförlag.

Martin Svensson är författare och journalist. Har tidigare jobbat som popstjärna, låtskrivare och drivit skivbolag. Romandebuterade 2007 och har sedan dess skrivit ett tiotal böcker i olika genrer.

Sevda Svensson har varit fotograf för flera fackböcker och bokomslag. Hon är också flitigt anlitad av resemagasin som Allt om resor, samt några av Sveriges största dagstidningar.

"Oavsett om det gäller en liten avstickare på den vanliga bilfärden till sommarstället eller en längre tur till släkten är boken ett måste för alla som vill få inspiration på allt man inte bör missa i vårt avlånga land."
Elisabet Garcia Dahlbäck, Expressen

"Sverige, detta fantastiska land, är fullt av sevärdheter och platser som är värda ett besök. I boken 501 svenska platser du måste se innan du dör tar författarna Leif Eriksson & Martin Svensson med läsarna på en drygt 400 sidor lång resa runt landet."
Magnus Carlsson, Nya Kristinehamnsposten

"Författarna presenterar mängder av guldkorn som man inte ens visste fanns, medan många av de mest självklara sevärdheterna inte har fått ta upp onödig plats i denna bok."
Ingegerd Backlund, Norrtelje Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 501 svenska platser du måste se innan du dör
 2. +
 3. Stuglandet : en guide till fria övernattningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stuglandet : en guide till fria övernattningar av Kjell Vowles, Moa Karlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av 501 svenska platser du måste se innan du dör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fint uppslagsverk!
  Bertil Håkansson, 8 november 2017

  Om man letar efter platser av intresse att besöka i Sverige så är den här boken av stort värde. Här får man värdefulla kunskaper om platsen i fråga, och den utförliga presentationen väcker verkligen ens lust att åka dit! Jättefint uppslagsverk! Bertil

 2. Lättläst tegelsten
  Mita G, 19 oktober 2017

  Lite för kortfattad information ibland om var vissa platser finns. Ingen bok man släpar med sig, så läs på hemma, titta på karta och åk.

 3. Konstig sortering på förslagen
  Birgit, 8 maj 2017

  Många spännande ideer. Men väldigt ostukturerad. Hade varit bra om platserna presenterades mer geografiskt samlat. Nu blev det mycket bläddrande fram och tillbaka.

 4. Rörig
  Lillemo, 18 september 2016

  Det hade varit lättare om den varit indelad efter orter. Nu blir intrycket rörigt och man måste bläddra hit och dit.

 5. Trist och tråkig bok
  Tant Zvea, 29 juli 2015

  Dåligt upplägg med många stavfel. Inga kartor eller vägbeskrivningar till platserna. Konstigt urval. Tyvärr en dyr besvikelse. Köp den inte.

 6. Ostrukturerad
  Mange, 28 juli 2015

  Mest kända platser men också en del nya. Mycket fokus på Gotland. De mer ovanliga hittar du också i Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.

 7. Fattas kartor och ordning tyvärr!

  Rolig, intressant innehåll, kortfattat och trevlig läsning.
  Fattas massor med bider !
  Bilder på ALLA sevärdheter hade varit bättre ! :-(
  Jag gillade inte deras upplägg / ordning och avsaknad av kartor mm. :-(
  ( Man får bläddra som en besatt fram och tillbaka till referens sektionen :-(

 8. Besvikelse
  Linn Lundholm, 17 juni 2015

  Boken var en väldig besvikelse! Inte alls som jag hade hoppats på! Ganska tråkiga platser och många mycket mer intressanta platser som saknas. Förstår inte riktigt urvalet. Och mycket är fokuserat på södra delarna av Sverige. Konstigt upplägg och svårt att hitta, hade varit bättre med en annan typ av uppdelning och innehållsförteckning som kanske hade varit lite mer logisk och gjort det enklare att hitta i det län en befinner sig i. Rekommenderas inte!

 9. Gamla böcker blir som nya
  Mikael Katzeff, 13 juni 2015

  Man skulle kunna kalla denna bok en "Det Bästa" version av serien "Sällsamheter....". Serien består av ett tjugotal böcker uppdelade efter landskap.
  501 platser är ett hopkok utan någon nämnvärd ordning av dessa händelser och skrönor.
  Nerbantade till en Metro journalistisk stil blir de plötsligt ointressanta och inte ens en inkörsport till den svenska historien utan bara medioker underhållning.
  Att den trots allt får två stjärnor av mig är p.g.a. det uppdaterade blidmaterialet. Läs hela recensionen

 10. Intressanta platser
  Pia Karin Elisabeth Janberger (Ljungby), 19 maj 2015

  Kul bok med många intressanta platser, men saknar en uppdelning av boken i Län, vilket enligt mig gör det svårt att överblicka.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om 501 svenska platser du måste se innan du dör