Grottmannen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (317.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 5)
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2016-02-02
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Per Olaisen
ISBN
9789174613964
Grottmannen (ljudbok)

Grottmannen (ljudbok)

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-02-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
William Wisting: Del 5.

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. IGrottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter uttorkat i tv-fåtöljen framför en flimrande skärm, läpparna är tillbakadragna och blottar de svartgula tänderna. Mannen liknar mest en mumie. Det finns inga tecken på våld, man misstänker inget brott.
Wistings dotter Line, som är kriminalreporter, blir illa berörd. Hur kan en människa som lever mitt i samhället vara så ensam att ingen saknar honom under så lång tid? Hon beslutar sig för att skriva en featureartikel om mannen och börjar intervjua grannar och gamla skolkamrater.
Nästan samtidigt hittas ännu ett lik, en man som också varit död i flera månader och som nästan är omöjlig att identifiera. I hans ficka ligger en lapp med fingeravtryck - fingeravtryck som tillhör en amerikansk seriemördare som är efterlyst av FBI. Är det den döde som är seriemördaren eller går det sistnämnde lös i Norge? Finns det kopplingar mellan de två gamla liken?Detta blir upptakten till den största jakten någonsin i landet på en misstänkt, och det är avgörande att inget läcker ut till pressen, vilket också skapar spänningar mellan Line och hennes pappa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grottmannen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nagelbitare!
  maja, 13 november 2019

  Jättebra, lyssnade på hela i ett svep, gick inte,att sluta!

 2. Lättläst och spännande.
  -, 19 april 2018

  JLH skriver på ett sätt som åtminstone passar mig. På ett enkelt sätt med ett oinvecklat språk, spännande och med bra karaktärsbeskrivningar. Läst samtliga sex i serien och längtar till Wisting nr. 7.

 3. Det här är en mycket skickligt uppbyggd deckare
  Kim M. Kimselius, 30 maj 2015

  Detta är första boken jag läser av författaren, men absolut inte den sista. Det här var ett spännande kriminaldrama, med två historier, där kriminalkommissarie William Wisting försöker ta reda på identiteten på en död man. På en lapp i hans ficka hittas fingeravtryck som visar sig tillhöra en amerikansk seriemördare, efterlyst av FBI.

  Wistings granne hittas död, sittande i sin fåtölj framför en flimrande tv-skärm. Mannen har suttit där i fyra månader och liknar en mumie. Inga misstan... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jørn Lier Horst