To my Love (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2015-08-24
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
195 x 145 x 35 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789174614091

To my Love

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-08-24

Slutsåld

Det är mitten av nittiotalet och Sverige har nyss gått med i EU, Kurt Cobain är död och England är universums nya medelpunkt. Nittonårige Love följer sin ungdomskärlek Josefin till Camden Town i London. Där hänger rockstjärnorna, drömmarna och knarkhandlarna sida vid sida med groupies, wannabes och banden utan skivkontrakt.
I centrum av Camdens nattliv står den dekadenta gitarristen Baz och hans gåtfulla syster Lorelei. Såväl skrämd som fascinerad av syskonen låter sig Josefin dras in i en destruktiv kärlekskarusell och en sårig familjehistoria. Hon kommer allt längre bort från Love och en dag slutar hon höra av sig helt. Det är som om hon blivit uppslukad från jordens yta.
Sjutton år senare lever Love ett vuxet liv i Sverige med flickvän, karriär och sommartorp, men minnet av Josefin har aldrig lämnat honom. När han oväntat hittar ett av hennes gamla blandband i sina gömmor väller saknaden fram, och han beslutar sig för att resa tillbaka till ett förändrat Storbritannien för att ta reda på vad som hände med henne. Det visar sig vara svårare än han föreställt sig.
Spåren leder honom genom Londons förorter och ut på engelska landsbygden, och när pusselbitarna väl börjar falla på plats inser Love att hans eget liv är i fara.

KARIN ASPENSTRÖM (född 1977) är uppvuxen i Stockholm och verksam som manusförfattare för film och tv. Hon har tidigare gett ut spänningsromanerna Brännmärkt och Rättslös om infiltratören Peter Rätz.

"mycket läsvärd med inblickar i allt från slum till slottsmiljö."
Eva Åström, Expressen

"To my Love är en i många stycken tragisk, dekadent och sökande berättelse, men Aspenström prickar helt rätt och levererar en historia som är trovärdig och full med inlevelse. Personporträtt, miljöbeskrivningar och berättelse smälter samman och hon växlar mellan dåtid och nutid med exakt precision."
Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda

"Älskar när det här händer: tips om helt okänd bok från pålitlig källa (i det här fallet var det nog Linda Skugge på constant reader), och man lånar den utan att ta reda på så mycket om innehållet. Och så gillar man den massor! [...] Ja, jag gillade ungefär allt i To my Love. Det är en så kallad vanlig skitbra roman som får ett spänningsmoment i och med Josefine-gåtan."
Johanna Lindbäck, Bokhora

"Författaren lyckas fånga den svindlande frihetskänslan i steget från den välmenande svenska tristessen rakt in i popsångerna när gator, pubar och parker som tidigare varit ouppnåeliga namn i låttexter plötsligt står vidöppna, låter sig intas som ingenting."
Karin Ström, Svenska Dagbladet

"Det här är både en thriller och ett relationsdrama som är spännande och berör. Ett plus för den säkra tonträffen för 1990-talet, den engelska musiken och Londonlivet som många svenskar kommer att känna igen sig i".
Rebecka Edgren Aldén, Damernas Värld

"Skickligt skriven roman där man måste få veta sanningen. På köpet får vi en nostalgitripp till 90-talets London."
Tidningen Allas
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av To my Love. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sträckläsning
    Elsie, 22 september 2015

    Fångade snabbt mitt intresse och det var svårt att lägga boken ifrån sig. Den innehöll både kultur, kärlek och spänning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Aspenström