Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2015-09-14
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Originaltitel
Pengar, pengar, pengar
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
98 g
SAB
Lz Adali, Anders
ISBN
9789174614190
Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån (pocket)

Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-09-14
79

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Under många år levde Anders Adali dubbelliv som bankrånare. På dagarna var han som vilken familjefar som helst, med småbarn och heltidsjobb, men på kvällarna satt han och detaljplanerade komplicerade värdetransportrån i mångmiljonklassen. I tio år klarade han sig utan att åka fast, men en vacker dag greps han i Stockholm och dömdes till sju års fängelse. Detta är berättelsen om det sista rånet.
Boken ger oss unika inblickar i livet som kriminell. Vi får följa med bakom rubrikerna och ta del av hur ett värdetransportrån planeras och utförs, och läsa om hur Anders betraktar sig själv och sina livsval.

"Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus."
Jens Lapidus

ANDERS ADALI föddes 1978 i Stockholm. Han är far till två underbara barn och arbetar i dag som programledare på TV3 och som konsult i säkerhetsbranschen.

"Mycket intressant att få en beskrivning av ett brott från den andra sidan, rånaren själv."
Eva Åström, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån
 2. +
 3. Svenska rånare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska rånare av Anders Adali, Theodor Lundgren (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och rapp bok om ett rån
  ElinsBokhylla , 31 januari 2020

  Bokens handling är enkel, man får följa med under tiden som Ander Adali planerar och utför vad han säger är sitt sista rån och fram till att han blir tagen av polisen.
  Det är intressant att ta del av den planering som sker fram till att ett brott sker och i detta fall ett beväpnat rån, det är inte något som man får ta del av många gånger.

  Anders Adali blottar sig rätt så mycket i sin bok och jag gillar att han inte håller tillbaka, utan det känns som att han är väldigt ärlig. Lit... Läs hela recensionen

 2. Tunn story
  Magnus Barkskog, 11 juni 2017

  Helt ok bok, som berättar mycket om hur man förbereder sig för att göra ett större rån. Blev lite tunn story. Saknar vad som händer efteråt.

 3. detaljerad bok om rån med inslag av svenssonliv
  Emma , 15 oktober 2016

  Jag har läst "Sista rånet" av Anders Adali som handlar om ett värdetransportrån vilket var väldigt intressant. En detaljerad beskrivning av hur det går till bakom alla tidningar och rubriker. Hur mycket planering ett rån behöver får man svart på vitt i denna bok. Jag är nöjd med boken och dess slut generellt fast jag hade önskat att han skrev mer om sin fängelsetid.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Adali

 • Svenska rånare

  Anders Adali, Theodor Lundgren

  Under några år drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män gav sig på värdetransporter, pengadepåer och bankkontor. Varje rån verkade hämtat ur någon film och bilderna i tidningarna liknade stundtals kr...

 • Pengar, pengar, pengar

  Anders Adali

  Vi har sett rubrikerna så många gånger. Nyhetsprogrammens bilder har flimrat förbi. Platsernas namn har fastnat: Akalla, Hallunda, Landvetter, Glostrup, Åbo.I mitten av 2000-talet var det nästan vanligare att råna värdetransporter än att rycka väs...