Livet som sådant (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2015-09-29
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Håfström, Jan (form)
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
191 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789174614282
Livet som sådant (inbunden)

Livet som sådant

Inbunden,  Svenska, 2015-09-29
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I sin nya bok fortsätter Tomas Lappalainen den undersökning av tillvaron som han inledde med Mellan 55 och 60 (Lind & Co, 2014). Men om det då var åldrandet som stod i fokus har perspektivet vidgats i Livet som sådant.
Funderingarna spänner över i stort sett vad som helst:
Morföräldrar, drömmar, minnen, döden, Italien, historien, näsor, det antika Grekland, hur kärleken förvandlar livet och hur det kan kännas i lekparken en grå dag i november när man inte har någon som helst lust att leka.

TOMAS LAPPALAINEN är författare och en av vårt lands främsta Italienkännare. Han har skrivit en rad uppmärksammade böcker, till exempel Maffia, Italien, Se Neapel och sedan dö, Ndrangheta och Mellan 55 och 60.

Pressröster om Mellan 55 och 60:

"Det är mycket sparsmakat, utmejslat, komprimerat, en upplevelse blir en tanke som vrids och vänds på, för att sluta i en sorts resignerad insikt [...] Jag är hur som helst, helt som alla hör, bedårad, bedövad av detta."
Katarina Wikars, SR Kulturnytt

"Tomas Lappalainen har skrivit en klok bok som berör. Jag ställer in den i bokhyllan och gissar att jag kommer återvända till den när det är dags, om inte förr."
Kristian Ekenberg, Arbetarbladet

"Jag sitter på bussen och läser långsamt. Små klunkar så att inte boken ska ta slut. Det är en grym bok han har skrivit."
Lars Ragnar Forssberg, Hudiksvalls Tidning

"Som bäst får det de korta texterna att påminna om sådana där små glömda skatter som man kan överraskas av när man tömmer fickorna [..] när Lappalainen skärper stålet kommer han åt saker."
Maria Küchen, Sydsvenska Dagbladet

"Lustfyllt som en mikropizza tänker jag men öppnar ändå den lilla boken som visar sig vara en underbar betraktelse. Tomas Lappalainen skriver personligt om tilltagande krämpor, bibehållen sexlängtan, humor, relationer och sin egen skilsmässa."
Jenny Lindh, M-Magasin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Lappalainen