Av skuggor märkt (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Anki Karlsson (del 1)
Inläsare
Anna-Maria Käll
Utgivningsdatum
2015-09-29
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
131 x 130 x 15 mm
Vikt
166 g
SAB
Hc
ISBN
9789174614299
Av skuggor märkt (cd-bok)

Av skuggor märkt

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2015-09-29

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.
Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds.

Av skuggor märkt är den första delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson.

MARIANNE CEDERVALL är född 1949 på Gotland. Hon växte upp i Stockholm, men bor idag halvårsvis i Västerås och i sitt kapell i gotländska Ala. Hon debuterade 2009 med romanen Svinhugg, den första i serien om väninnorna Mirjam och Hervor. Debuten följdes upp med fyra titlar (Svartvintern, 2010, Spinnsidan, 2011, Stormsvala, 2013 och Solsvärta, 2014) och totalt har böckerna om Mirjam och Hervor sålt i 190 000 exemplar.

"en riktig mysdeckare i gotländsk hästmiljö." Gunilla Sandell, Allers "Det publiceras mängder av deckare varje år med i stort sett ett likartat innehåll. Utgivningen känns överflödig då det skjuts och jagas på samma tröttsamma sätt. Men Marianne Cedervalls senaste bok Av skuggor märkt skiljer sig från mängden. [...] Om man vill 'kura in sig' en mörk höstkväll med en lättläst och spännande bok så är Av skuggor märkt ett riktigt bra val!"
Ingeborg Ahlander, VLT

"Att få privilegiet att få ta del av Marianne Cedervalls berättande är fantastiskt [...] Detta är en medryckande deckarhistoria med välporträtterade karaktärer. En glädje att läsa."
Ulrika Larsson, Halmstad 7 Dagar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Av skuggor märkt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite av en besvikelse!
  Margareta, 12 september 2016

  Som ivrig och nöjd läsare oh lyssnare av Marianne Cedervalls böcker, blev jag otroligt besviken på den här.
  Den känns mer som en tonårsroman som man plöjer igenom utan att bli särskilt engagerad.
  Men kommande böcker i den här serien hoppas jag blir mer läsvärda för mig.

 2. Vedergällning
  Agnes Elisabeth Engström, 6 december 2015

  Av skuggor märkt - en berättelse om konsekvenser av djup, själslig kränkning på grund av mobbing. Ämnet är högaktuellt i dessa tider då hatet har stort utrymme. Boken beskriver vad ungdomligt oförstånd kan ställa till med och hur en kränkt människa söker vedergällning i vuxen ålder. Boken är välskriven och skänker en djup eftertanke som avser mobbarens och medlöparens roll i det som aldrig blivit uppklarat. En livslång tragedi är den röda tråden...Av skuggor märkt är en bok som borde läsas av alla

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Av skuggor märkt