Grön paleo : proteinrika recept från växtriket (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2016-01-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Catharina Andersson
Originaltitel
Plant-based Paleo
Medarbetare
Andreasson, Eva (red.) / Nathoo, Sonya (form) / Winfield, Clare (foto)
Dimensioner
242 x 197 x 16 mm
Vikt
623 g
ISBN
9789174614558
Grön paleo : proteinrika recept från växtriket (kartonnage)

Grön paleo : proteinrika recept från växtriket

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2016-01-12

Slutsåld

Ge din kropp energi och välbefinnande - njut av mer än 60 spännande och lättlagade paleo-recept, fria från socker, gluten och mejeriprodukter.

Innan våra förfäder lärde sig att jaga åt de en kost bestående av vad de kunde hitta i naturen - ren och oförädlad mat - i huvudsak frön, nötter och bär. Den växtbaserade kosthållningen gav människan all näring hon behövde då, och gör det än i dag!
Växtproteiner är lätta för kroppen att ta upp, och är rika på kalcium och omättade fetter. Växtbaserad paleo ger en välbalanserad kosthållning där du naturligt får i dig protein, fett, kolhydrater och fibrer samt ett överflöd av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Nötter, groddar och frön är exempel på råvaror som är särskilt proteinrika. Grönkål, broccoli och alger innehåller precis som mejeriprodukter kalcium men är betydligt hälsosammare.
Jenna Zoe har skapat bokens recept, som vart och ett har detaljerad näringsinformation. Här finns rätter för dagens alla måltider. Börja till exempel med en gurkmejadryck innan du hugger in på en mättande frukost med auberginebacon eller paleo-plättar. Mumsiga munsbitar som proteintryfflar håller hungern borta och energin på topp, medan Jennas supersallader ger dig precis så mycket bränsle du behöver. Till festliga tillfällen kan du prova gnocchi på sötpotatis, fyllda portabellohattar eller en raw food-thaicurry. Och för att stilla ditt sötsug kan du med gott samvete unna dig goda belöningar som cheesecake med mango och grönt te, stenåldersglass eller chai-pannacotta.

Efter att ha lidit av en svampinfektion och kronisk hormonrubbning började JENNA ZOE studera näringslära med syfte att bli frisk inifrån och ut. Hon kom fram till att den föda som ger optimal hälsa är färska råvaror från växtriket - frukt, grönsaker, nötter och frön. Men hon vägrade tro att detta innebar att man måste äta massor av trist, ångkokt broccoli! Fast besluten att göra upp med sina gamla matvanor utan att känna sig missnöjd började hon utforska hur man kan göra hälsosam mat rolig och färgglad. Det resulterade i att hon "nyttiggjorde" alla sina favoriträtter, snacks och sötsaker så att de blev både hälsosamma och goda.

"Boken passar perfekt för veganer och grönsaksälskare som söker ny inspiration och gärna blandar raw food med tillagade rätter och snabblagat med mer tidskrävande recept."
Linda Ljungskog, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grön paleo : proteinrika recept från växtriket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Roliga recept
    Hannah, 29 mars 2018

    En bra receptbok för den som vill äta stenålderskost men är vegetarian, inspirerar till att testa och skapa nya maträtter på egen hand. Fina och informativa bilder.

  2. Paleo!
    Linn, 6 april 2016

    Härlig bok med mkt grönt, hade önskat kanske lite mer av kött och annat, men bra med en grön paleo, används ej dagligen men 1-2ggr/v som receptbok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jenna Zoe

Bloggat om Grön paleo : proteinrika recept från växt...