Löftet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2016-01-11
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ylva Mörk
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
196 x 143 x 28 mm
Vikt
504 g
ISBN
9789174614800
Löftet (inbunden)

Löftet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-01-11

Slutsåld

Tyskland 1943: I desperat behov av permission från skyttegravarna ingår den tyske soldaten Peter Faber äktenskap med en kvinna han aldrig har träffat. Hon i sin tur lovas änkepension om han dör.
Under tio dagar firar de smekmånad i Berlin, och överraskas av den passion som uppstår dem emellan. När de skiljs åt är det med en gemensam dröm om framtiden och ett löfte att vänta på varandra. Men väntan blir lång och kriget sätter sina spår.

Löftet är en rak och rå skildring av två vanliga människors parallella, men vitt skilda, liv under andra världskriget - han som i krigets frontlinje dödar, hungrar och fryser; hon som väntar där hemma och som tack vare högt uppsatta vänner inom nazistpartiet lever i materiellt välstånd på andras bekostnad. Audrey Magees starka debutroman väcker komplexa tankar om överlevnad, offer och skuld.

AUDREY MAGEE är född på Irland och har arbetat som journalist i tolv år. Hon har bland annat skrivit för The Observer, The Guardian och The Irish Times. Löftet är hennes första roman.

"En brutal, osentimental resa till helvetet och halvvägs tillbaka. Detta är en enastående roman av en författare med enorm potential och ovanlig direkthet."
Chris Cleave, författare till Little Bee och Guld

"som historisk roman betraktad är den lysande. Skuld och ansvar tvinnas tätt i skuggan av grandiosa brott - ända ner på vardagens nivå."
Marie Reda, BTJ

"Ett klarögt, rakknivsvasst porträtt av kriget [...] Djupt gripande."
The New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Löftet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande perspektiv
  Elvmo (Stockholm), 25 juli 2016

  Det är blandade känslor jag läser och boken rör upp många frågeställningar. Språket i boken är fantastiskt och det är svårt att inte vilja sträckläsa den trots att jag stundvis behöver lägga den ifrån mig och andas lite.
  Det är en fantastiskt välskriven berättelse med ett fascinerande perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Audrey Magee

 • The Undertaking

  Audrey Magee

  Desperate to escape the Eastern front, Peter Faber, an ordinary German soldier, marries Katharina Spinell, a woman he has never met; it is a marriage of convenience that promises 'honeymoon' leave for him and a pension for her should he die on the...

Bloggat om Löftet