Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 3)
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2016-01-13
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Vinterstengt
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
177 x 109 x 23 mm
Vikt
209 g
SAB
Hce
ISBN
9789174614893
Vinterstängt (pocket)

Vinterstängt

(58 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-01-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
William Wisting: Del 3.

Dimman har lagt sig över kustlandskapet en mörk höstkväll. Ove Bakkerud planerar en sista lugn helg på sommarstället innan han stänger till det inför vintern. Men i stället finner han sin stuga vandaliserad. När han chockad stapplar över till grannhuset, som tillhör en känd tv-profil, hittar han liket av en man som misshandlats till döds.
Polisen William Wistings dotter Line, kriminalreporter, har dragit sig tillbaka till familjens stuga för att skriva på sin bok. Under en promenad finner hon ett lik i en gammal träbåt. Ögonen är borta. Och från himlen faller döda fåglar i hundratal.
Utredningen pekar mot narkotikasmuggling och en stöldliga från Litauen. Det tycks också som om Lines tidigare pojkvän har något med fallet att göra.
Man upptäcker fler lik, och en av de mördade försvinner spårlöst under transporten från obduktionssalen till begravningsbyrån. Snart står det klart att enorma summor pengar är inblandade, och det tycks inte finnas några gränser för vilka grymheter de skyldiga är beredda att begå för att undgå upptäckt.

JØRN LIER HORST är född 1970 och arbetade tidigare som utredare vid polisen i Vestfold. Han har rönt stor framgång och fått flera litterära priser - Jakthundarna (Lind & Co, 2014) belönades med både Glasnyckeln och Rivertonpriset, och utsågs i Sverige till årets bästa översatta deckare. Den här aktuella Vinterstängt fick norska bokhandlarpriset år 2011.

"Det är klassiskt deckarupplägg, skickligt berättat av en duktig författare som kan konsten att bygga upp spänningen när jakten går i ett vintrigt Norge."
Björn G. Stenberg, Upsala Nya Tidning

"Det här är tredje boken om Wisting som jag läser och jag gillar Lier Horsts sätt att skriva. Trots död och kriminalitet finns det något stillsamt och lugnt över berättelserna och det metodiska polisarbetet ger till slut resultat."
Anna Warner, Skaraborgs Allehanda

"Som läsare känns det som om man sitter med i polisutredningen och upplever hur adrenalinet börjar rusa genom kroppen när den våldsamma upplösningen på ett kriminaldrama närmar sig [...] En lysande spänningsroman"
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Klassisk polisdeckare av en författare som kan ämnet [...] Jag rekommenderar alla som gillar deckare att avsätta tid till Jørn Lier Horsts författarskap. Börja gärna med Vinterstängt."
Torbjörn Ekelund, Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinterstängt
 2. +
 3. Grottmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grottmannen av Jörn Lier Horst (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vinterstängt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Horst
  Nils Hampus Andersson, 26 april 2017

  En lovande start på en spännande deckare, kommer att läsa flera. Fint skriven och miljöerna var bra beskrivna. Ett extra betyg till utformningen av hur berättelsen blev skildrad.

 2. spänning

  Väldig bra bok kunde inte sluta läsa fören boken var utläst, från första till sista sidan toppen bok lätt läst den rekommenderar jag gärna

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jörn Lier Horst

 • Grottmannen

  Jörn Lier Horst

  William Wisting: Del 5. William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter u...

 • Jakthundarna

  Jörn Lier Horst

  William Wisting: Del 4. William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, sympatisk och noggrann. I hela sitt yrkesliv har han ägnat sig åt att jaga brottslingar, men plötsligt kastas rollerna om. Wisting stängs av från sin ...