Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2016-01-13
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
The Ice Twins
Dimensioner
173 x 108 x 22 mm
Vikt
195 g
SAB
Hce
ISBN
9789174614909
Istvillingar (pocket)

Istvillingar

(64 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-01-13
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.
Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.
Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare - hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.
Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie - eller är det Lydia - bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah - vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?

S. K. TREMAYNE är journalist och författare, bosatt i London. Istvillingar utkommer i år i en lång rad länder.

"nästan olidligt ruggigt. Tremayne växlar mellan makarnas perspektiv vilket ger en extra dimension. Men framför allt är detta en uppvisning i att skickligt bygga upp en riktigt läskig stämning."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"spänningen är gastkramande. En smygande otäck känsla av att inget är vad det verkar greppar tag i läsaren, och man kan bara inte släppa den här finurligt uppbyggda romanen med övernaturliga inslag. Inget för mörkrädda och lättskrämda. Men sjukt bra, spännande och vemodigt."
Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent

"ett spännande mysterium som jagar kalla kårar utefter ryggraden."
Gunilla Sandell, Allers

"Läs den inte ensam i en sommarstuga, för det är en osedvanligt läskig spökhistoria som är så bra att man inte kan sluta läsa."
Lotta Olsson, DN

"Var ska jag börja? Det här är bland det bästa jag läst på länge. [...] Sorgen är trovärdigt beskriven; avgrundsdjup och allomfattande. Det riktigt river i hjärtat och emellanåt kommer jag på mig själv med att slå handen för munnen och stöna. Men boken handlar om så mycket mer än sorg. För det blir så otroligt spännande. [...] Intrigen tar över och det är så obehagligt att till och med jag blir rädd. [...]Det kan inte hjälpas, detta blir andra femman jag delar ut här på LitteraturMagazinet!"
Kristina Jägfeldt, LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Istvillingar
 2. +
 3. Moratorium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Moratorium av Monica Rehn (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Istvillingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande bok.
  Paula Irene Mårtensson, 27 februari 2019

  Otrolig bok om en familjs verkliga öde
  Kanske lite för långrandig i mitten.
  Men ändå en bra och spännande bok
  som var svår att slita sig ifrån.

 2. Helt okej
  Carro, 22 februari 2017

  En helt okej spänningsroman med lite spökkänsla. Hur ligger det till egentligen? Svaret är inte självklart, men bitarna faller på plats till slut. Kanske inte den bästa boken i världen, men den duger i alla fall att läsa, tycker jag.

 3. Oengagerande
  Carina, 9 februari 2017

  Boken handlar om ett par som ärver ett hus på en isolerad ö i Skottland. Något år tidigare har deras ena tvillingdotter dött i en olycka och som ett resultat är familjen svårt sargad och har även ekonomiska problem. Lösningen blir det här arvet av huset, som ska ena familjen samtidigt som det räddar dem från att bli vräkta.
  Problemen fortsätter dock när de kommer till sitt nya hem, den överlevande dottern börjar bete sig underligt och säga att hon är den avlidna tvillingen och parets bek... Läs hela recensionen

 4. Annorlunda rysare!
  Malin Andersson, 29 december 2016

  Välskriven roman med en "ryslig" underton. Intressanta twister vilket gör att man inte riktigt förstår hela historien förrän på slutet när alla bitar faller på plats. Jag rekommenderar den varmt.

 5. Tråkig!
  Rebecca F, 11 oktober 2016

  Tyvärr så är den här en bland de sämsta jag har läst på länge - inte ens spännande, långdragen, tråkig handling och jag tappade intresset helt enkelt.

 6. En besvikelse
  ReadingMonster, 16 september 2016

  Jag blev faktiskt ganska besviken på boken, trodde att den skulle vara mycket bättre. Den var inte speciellt spännande, något som jag hade förväntat mig. Den är inte fruktansvärt dålig, men jag skulle inte vilja läsa den en gång till. Jag kände sympati till den levande dottern som miste sin tvilling, men mycket mer än så var det inte. Tyvärr.

 7. Så dålig
  Lars Blomqvist, 11 mars 2016

  Själv anser jag att det har var bland det sämsta jag har läst på länge. det enda som fick mig att läsa hela boken var att man ville veta upplösningen. Upplösningen var också kass. Båda föräldrarna var till istvillingarna var osympatiska. tror inte författaren har egna barn.

 8. En spökhistoria
  secostb, 5 mars 2016

  Kändes som att läsa en långfilm med Nicol Kidman i huvudrollen. En lagomt mysig spökhistoria som fick håret på benen att resa sig rejält i avslutningsdelen. Det som drar ner betyget är att det känns som man missat lite i korrekturläsningen. Gissar att man tagit bort delar i ett alldeles för omfattande material och sen missat lite i redigeringen. Men storyn överlever det just för att den är så spännande så man vill inte släppa den.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av S K Tremayne