Ole dole (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helen Grace (del 1)
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2016-02-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Lena Kamhed
Originaltitel
Eeny Meeny
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
198 g
SAB
Hce
ISBN
9789174614923

Ole dole

(32 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-02-12

Slutsåld

Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.
Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.
Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.
Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.

"En berättelse som känns ända in i benmärgen"
Daily Mail

M.J. ARLIDGE bor i England och har de senaste femton åren arbetat inom tv. Ole dole är hans debutroman, och den har sålts till fler än tjugo länder. Huvudpersonen Helen Grace återkommer i fler böcker.

"M.J. Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok."
Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ole dole. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs hela serien.
    Ullis J , 5 maj 2018

    Den här boken är hittills den otäckaste. När jag läste den så tänkte jag på hur jag skulle ha gjort om jag hamnat i en sån här situation. Kidnappad och inlåst med den man älskar utan vare sig mat eller vatten och en pistol med en kula som ända utväg. Älskar sådana här böcker men ska egentligen inte läsa dom. Jag får mardrömmar !!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av M J Arlidge