Besked från Berlin (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2016-02-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Bericht uit Berlijn
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
121 g
SAB
Hce
ISBN
9789174614930
Besked från Berlin (pocket)

Besked från Berlin

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-02-12

Slutsåld

Året är 1941. Oscar Verschuur är en nederländsk diplomat bosatt i Schweiz. Hans familj är utspridd över Europa. Dottern Emma bor i Berlin och är gift med Carl - "en hygglig tysk" som arbetar på utrikesdepartementet.
Oscars hustru, Kate, befinner sig i England och arbetar som volontär på ett sjukhus för krigsskadade soldater. Hon vårdar en sårad kongolesisk soldat, Matteous, som räddat livet på en officer. Matteous ensamhet är hjärtskärande. Han talar nästan ingen engelska, har ingen möjlighet att återse sina hemtrakter och har inte någon att återvända till. Frågan är om han ens vet på vems sida han stred på och varför. Kate dras till honom. I hennes hjärta väcks minnen från en passionerad ungdomskärlek som slutade tragiskt.
Emma får veta datum för tyskarnas planerade invasion av Ryssland - operation Barbarossa. Hon vidarebefordrar informationen till fadern som inte bara är diplomat utan också spionerar åt Churchills regering. Hon hoppas att han ska kunna varna ryssarna.
Vad ska Oscar göra nu? Föra informationen vidare till ryssarna genom sina diplomatiska kontakter eller sätta dotterns säkerhet främst? Han vet att Gestapo bevakar dem båda och att det kan äventyra hennes liv. Om han tiger dömer han hundratusentals ryssar till döden. Men skulle någon överhuvudtaget ta honom på allvar? Stalin och Hitler är ju allierade.

OTTO DE KAT (född 1946, pseudonym för Jan Geurt Gaarlandt) bor och verkar i Amsterdam som förläggare och författare. Han har tidigare gett ut flera romaner som hyllats och nominerats till litterära priser.

"uppfyller alla kriterier på en bra bok [...] 200 sidor där varje sida betyder någonting [...] genialt"
Magnus Utvik, SVT

"På bara 200 sidor ryms en storartad historia om svåra beslut, kärlek och krig."
Inger Hællquist, Allas

"Svepande episk, bara 200 sidor ... de Kat kan krossa ditt hjärta med 200 ord"
Scotland on Sunday

"En roman med ovanlig kraft och moralisk skönhet"
The Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Besked från Berlin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bladvändare

    Intressant, spännande och rörande berättelse. Beskrivningen av andra världskriget och situationen för människors vardag var målande. Jag hade gärna läst en fortsättning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Otto De Kat