Turkanarapporten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Afrikatrilogin (del 1)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2016-02-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
236 g
SAB
Hc
ISBN
9789174614947
Turkanarapporten (pocket)

Turkanarapporten

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-02-12

Slutsåld

Hur kan unga friska killar på kort tid förvandlas till slöa darrande sjuklingar?
Martin, som arbetar i Kenya för Läkare utan gränser, blir nyfiken när antropologen Nadine berättar om sina rön i Turkanaprovinsen i landets norra del. Men det Martin bara ser som en medicinsk gåta visar sig vara en mörk hemlighet som skyddas av krafter ända upp i CIA.
Nadine blir kidnappad och riskerar att bli anklagad för knarksmuggling, och hon är bara den första som råkar illa ut.
Den man som kallas in för att slutgiltigt hindra Martin från att hitta sanningen är långt ifrån någon nybörjare. Den franske agenten Bruno är ökänd i vida kretsar: han chansar inte, och han misslyckas aldrig.

Turkanarapporten är den första boken i serien om kirurgen Martin Roeykens. På Lind & Co utkommer i vår den tredje delen, Saharasyndromet, och den andra boken, Kongospår, återutges i pocket.

CHRISTIAN UNGE (f. 1972) är överläkare och har själv arbetat för Läkare utan gränser i Afrika.

"Om du gillar att läsa böcker med snabba vändningar, mycket action och välskrivna personporträtt så är Turkanarapporten en bok för dig!"
Pocketlover
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Turkanarapporten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tyvärr - långsam och stapplande dialog
    Mats, 15 juli 2017

    Handlingen är långsam och berättelsen innehåller en massa onödiga ord som inte för handlingen framåt. Doktor Martin känns som en pinsam figur med oanade förmågor att organisera statskupper och ta sig ur James Bond liknande situationer. Dialogen känns stapplande och onaturlig.

  2. Ingen höjdare
    Eva, 24 augusti 2016

    Mycket fastnar i minnet vid läsningen; miljöbeskrivningarna över armodet i många afrikanska orter är drabbande, liksom under vilka villkor stora delar av befolkningen lever. Några episoder där läkarna försöker rädda livet på patienter är både otäcka och realistiska, men så har också författaren jobbat för Läkare Utan Gränser i Afrika. Men att kalla boken spännande är en överdrift. Någon som ska likna en kärlekshistoria är lite tafatt skildrad och skapar inget gensvar hos läsaren. Dessutom fi... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christian Unge