Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Afrikatrilogin (del 2)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2016-03-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc
ISBN
9789174614961
Kongospår (pocket)

Kongospår

(11 röster)
Pocket Svenska, 2016-03-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om Martin inte hade tagit en promenad den natten hade han dött - som så många andra av husets invånare. Men han anar att skulden ändå är hans. Något hände för länge sedan, något han måste ha kommit på spåret - om han bara själv visste vad.
En manlig patient hade nyligen lagts in på det sjukhus där Martin arbetar som läkare. För länge sedan i Kongo kände han Martins farfar, påstod han. Han tycktes ha något viktigt han ville berätta, men innan han hann göra det hittades han död. Bredvid honom i sängen låg en spruta och några ampuller. Någon hade tystat honom med en överdos av morfin.
Martins pappa vägrar envist att svara på frågor som rör hans släkt, så Martin söker istället upp sin farbror i Belgien. Men än en gång händer det som inte får hända. Det är inte utan skäl som den svenska polisen döper Martin till Doktor Död ...
Från Stockholm och Hedemora går trådarna till 60-talets Kongo och Burundi, för att till sist klippas av i ett fritidshus på Värmdö.

Kongospår är den andra fristående boken i serien om kirurgen Martin Roeykens. På Lind & Co utkommer i vår den tredje delen, Saharasyndromet, och den första boken, Turkanarapporten, återutges i pocket.

CHRISTIAN UNGE (f. 1972) är överläkare och har själv arbetat för Läkare utan gränser i Afrika.

"Kongospår är en läsvärd historia där inget sover och intressanta överraskningar flödar, den är fängslande och svår att lägga ifrån sig."
Tidningen Kulturen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kongospår
  2. +
  3. Turkanarapporten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Turkanarapporten av Christian Unge (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kongospår