Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (80.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anders Adali
Utgivningsdatum
2015-10-26
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174615074
Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån (ljudbok)

Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån (ljudbok)

(10 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-10-26

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under många år levde Anders Adali dubbelliv som bankrånare. På dagarna var han som vilken familjefar som helst, med småbarn och heltidsjobb, men på kvällarna satt han och detaljplanerade komplicerade värdetransportrån i mångmiljonklassen. I tio år klarade han sig utan att åka fast, men en vacker dag greps han i Stockholm och dömdes till sju års fängelse. Detta är berättelsen om det sista rånet.
Boken ger oss unika inblickar i livet som kriminell. Vi får följa med bakom rubrikerna och ta del av hur ett värdetransportrån planeras och utförs, och läsa om hur Anders betraktar sig själv och sina livsval.

"Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus."
Jens Lapidus

ANDERS ADALI föddes 1978 i Stockholm. Han är far till två underbara barn och arbetar i dag som programledare på TV3 och som konsult i säkerhetsbranschen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Adali

  • Svenska rånare

    Anders Adali, Theodor Lundgren

    Under några år drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män gav sig på värdetransporter, pengadepåer och bankkontor. Varje rån verkade hämtat ur någon film och bilderna i tidningarna liknade stundtals kr...

  • Pengar, pengar, pengar

    Anders Adali

    Vi har sett rubrikerna så många gånger. Nyhetsprogrammens bilder har flimrat förbi. Platsernas namn har fastnat: Akalla, Hallunda, Landvetter, Glostrup, Åbo.I mitten av 2000-talet var det nästan vanligare att råna värdetransporter än att rycka väs...