Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-29
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174615319
Motvind (e-bok)

Motvind (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-29
47
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv - Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla ...

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.

"Satiren flödar när författarna låter Silfverbielkes ärkefascistiska människosyn frodas bakom den gudfruktiga fasaden [...] underhållningsvärdet behålls hela vägen."
Joel Sjöö, Borås Tidning, om författarduons förra Silfverbielke-romanHämnaren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motvind. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 6 januari 2016

  Det här är författarparet Buthler & Öhrlunds elfte bok tillsammans, det är den tionde boken om polisen Jacob Colt, och det är den åttonde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke. Och jag har läst allihopa.

  Så här skrev jag om den föregående boken i serien, Hämnaren:

  "Jag tycker mycket om serien om Silfverbielke, den är lättläst, fängslande, spännande och bra.

  Men ibland så kan jag känna att böckerna hela tiden pendlar på gränsen (min i alla fall) till vad ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Motvind