Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Lovikenserien (del 6)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2016-04-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
164 g
SAB
Hc
ISBN
9789174615593
De hatiska (pocket)

De hatiska

(25 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-04-12
19
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Flera invånare i Loviken har bombarderats med otäcka hotelsebrev på nätet eller utsatts för kuslig förföljelse på annat sätt. En del av de anonyma angreppen är så grava att polisen kopplas in. Det ankommer på kriminalinspektörerna Carina Keller och Stig-Allan Jönsson att försöka spåra nättrollen, och de får snart skäl att fråga sig varifrån allt detta uppdämda hat kommer.
Poliserna kalkylerar realistiskt med risken för att något allvarligt kan inträffa, och en kväll görs så en fasansfull upptäckt i en ensligt belägen gränd.
Men har verkligen illdådet på bakgatan något med näthatet att göra? Keller och Jönsson ställs inför ett mystifierande fall med många bottnar och svart frustration.

De hatiska är den sjätte fristående delen om poliserna i den fiktiva storstaden Loviken. De tidigare titlarna är Paria, Club Karaoke, Dominans, De tysta och minideckaren Fallet Martin Felt.

BJÖRN HELLBERG är en av Sveriges mest produktiva deckarförfattare. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter, en välkänd radio- och tv-profil och fyrfaldig På spåret-vinnare.

"Björn Hellberg är en uppskattad deckarförfattare och De hatiska lär inte minska på det faktumet. Som vanligt är det sättet att formulera sig som gör en Hellberg-läsare glad. Man liksom hör Björns röst i det underfundiga språkbruket."
Dan Karlsson, Värnamo Nyheter

"[...]i slutet av boken händer allt på en gång och det blir väldigt dramatiskt. Det blir en spännande upplösning på ett gisslandrama."
Ingeborg Ahlander, Norrtelje Tidning

"Som alltid ramas den spännande berättelsen in av välskrivna miljö- och personbeskrivningar. Björn Hellbergs teknik att skriva många och korta kapitel bidrar till att hålla spänningen på topp [...] En verklig bladvändare, som det är svårt att lägga ifrån sig."
Mats Garme, Ölandsbladet

"Få svenska deckarförfattare skriver med större patos än Björn Hellberg. Också hans nya deckare De hatiska (Lind & Co), som ingår i serien om den fiktiva staden Lovikens poliser, skildrar ett aktuellt samhällstema: så kallade nättroll [...] Dessutom har Hellberg fogat in sitt - och allas vårt - eviga tema, nämligen det dagliga livet."
Bengt Eriksson, Trelleborgs Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De hatiska
  2. +
  3. De tysta

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tysta av Björn Hellberg (pocket).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De hatiska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. De mångordiga beskrivningarna döljer intrigen

    Den här boken - tveksamt om den kan kallas deckare - var en besvikelse. Björn Hellberg är så mån om att visa upp sitt omfattande ordförråd och briljera med träffsäkra och originella miljö- och personbeskrivningar, att intrigen hela tiden tappas bort. Jag får en känsla av att beskrivningar är viktigare än spänningen - och det är ganska märkligt i en bok som benämns deckare, tycker jag.

    Intrigen är ganska enkel, så boken är lättläst. Men tyvärr, detta är ingen rafflande spänningsroman eller deckare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Hellberg