Midnattsflickor (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Nathalie Svensson-deckare (del 3)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2016-07-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
215 g
SAB
Hc
ISBN
9789174615654
Midnattsflickor (cd-bok)

Midnattsflickor

(8 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2016-07-12

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är valborg i Uppsala - studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap ...

Midnattsflickor är den fristående, tredje delen i serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykologen Nathalie Svensson - två serier som i Dominodöden (Lind & Co, 2015) vävdes samman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Midnattsflickor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande o läsvärd
    Jonas Lindmark, 27 oktober 2016

    En av de bättre ljudböckerna jag tagit del av. Väldigt mycket lokalanknytning, kul om man bor i Uppsala. Kanonbra uppläsare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Midnattsflickor